division by zero Creative Commons License 1999.08.23 0 0 192
ZöPö!
Pénteken bejártam a Meder utcai vágányt - ahol a képeket csináltad - Árpád hídtól Angyalföldig.
Az a vágány vezetett az egykori Vizafogó állomáshoz - ha jól tudom, teherpályaudvar volt ott valaha -, az állomásépület meg maradt, szépen fel van újítva, az Esztergomi út és Párkány utca közti zöld területen áll, a lakótelep közepén.
A vágány az Árpád hídig van meg, de az utolsó pár tiz métert "beboritotta" egy parkoló. A Dagály utcánál már leszerelték a jó pár évig fehéren villogó fénysorompót. Emlékszem gyerekkoromban, amikor még a 3,55-ös villamossal jöttünk a Nyugatitól a strandra, itt kereszteztük ezt a vágányt, és akkor még gyakran láttam itt tehervonatokat...
A Dagály utca és Vizafogó utca közti több vágányos részt elkerítette magának egy vámterületes cég, de mindkét oldalon van kapu a vágányon.
Úgy tünik, hogy most ez a cég, ott a Rákospatak túl partján egy ipartelep, és egy építőanyagokkal foglalkozó másik cég, majdnem a Duna Plazánál, használja ezt a vágányt, az első kettő ritkábban, a harmadik gyakrabban, most is álltak bent teherkocsik.
A Duna Plaza mögött található még egy egykori őrház, ha jól nézem ennek az oldalán fényképezted az utcatáblát. Az őrház tetőszerkezetét nemrég újíthatták fel, így talán mégse lesz az enyészeté...
Még egy érdekesség: a Váci út felett átvezető hídon még meg vannak azok a rácsok (kivülről reklámtábla takarja őket), amiket felsővezeték felett szoktak a hídakra elhelyezni, ez is egy utolsó emléke a Váci úti villamosoknak...