Dorien- Creative Commons License 2020.10.15 0 0 18256

Mindaz a tudattartalom Árnyék, amit nem tudsz elfogadni magadban, ezért a külvilágból lép eléd főként különféle személyek formájában, hogy szembesülj vele. Különös erővel hat rád, zavar, idegesít, esetleg undorral tölt el vagy épp ellenkezőleg, hihetetlen vonzerőt fejt ki rád, vágyakozol utána. Egy párkapcsolat is Árnyék, az egyik legjobb eszköz önmagad megismerésére. A gyermeked szintén. A lényeg, hogy megismerd és elfogadd, hogy ő is a te elfelejtett, kitaszított, leszakadt, külvilágba lökött részed.

 

Bűnnek tekinthető minden ősünk tette, ami szükséges volt ahhoz, hogy megszülessünk, de mi mégis képtelenek vagyunk elfogadni. Az őseinket, a történelmünket viszont magunkban hordozzuk és ez a megtagadás szintén egy szétszakított, széttöredezett állapotot eredményez a pszichében.

 

A depresszióval az a gond, hogy a szorongás, befelé fordulás, elvonulás egy természetes reakció az ellenséges külvilággal szemben. Viszont így pont az elől menekülünk, amivel idővel szembe kellene néznünk - az Árnyékkal és vele együtt a valódi, egységes önmagunkkal. (Self)

 

Olvastad a könyvet, amit lejjebb linkeltem? Zseniális! :) Nekem nagy élmény volt.

 

https://edesviz.hu/konyvek/onfejlesztes/elveszett-kapcsolatok/

 

Érzelmi befagyottságnál a lényeg (meg minden terápiánál), hogy el kell jutni az érzelmekhez, a könnyekhez. Csak ez tisztíthatja meg a szemet, és mutathatja meg a kendőzetlen igazságot, valóságot, a jelen állapotot, illúziók nélkül. És az mindig felszabadít.

 

https://belsobeke.com/symbolon-kartya-lapok/symbolon-kartya-a-gyasz/

Előzmény: A. anonyma (18255)