Nos Creative Commons License 1999.08.22 0 0 29
Na öntsünk tiszta vizet a retkes pohárba:

az ajóka szardellát jelent, ami meg nem éppen szárazföldi

a kapri meg (na vajon melyik szigetről eredeztetett) kisebb bogyós növényi termés, ami kb. a borsó és meggy nagyság közötti méretekben szokott leledzeni

a kettőt együtt iszonyú sós lében szokták konzerválni, számos áldásos felhasználási terüöletük létezik - ezek közül most az olasz módozatokat ismertetném (és ajánlanám is):

paradicsomos spagettiszószban széttörve
pizzára néhány gyűrűt rátéve
1-2 salátafélére 1-2 darab mintegy fűszerezésként
tömjén szeszek után küldés (kreatív újítás)
stbstb

amúgy pontosan az a kategória, mint az olajbogyó vagy kaviár: vagy ráérzel, vagy nem (utóbbi esetből is többen térnek meg idővel)