ds9 Creative Commons License 1999.08.22 0 0 15
Én is csak az u.n. Dűne c. könyvet olvastam ( ami annak idején két kotetben jelent meg ), az nagyon tetszett, de a folytatások elolvasására sosem tudtam rávenni magamat. A folytatásokkal egyébként is sokszor gondban vagyok a 2001 ( C.Clarke )folytatásai sem tetszettek különösebben ( főleg a 2061, sajnos az igért 3001 még nem jelent meg azt azért még nem tudom. de pl. a Randevú a Rámával folytatását elolvasnám ), folytatásokban nálam csak Asimov jöhet szóba, de őt nem lehet egy lapon említeni sem C.Clarke-al, Herbert-el meg egyátalán.

A filmet sajnos láttam, elég zavarosnak tartom ( bár olvastam a könyvet mint említém ) és a látványvilága sem fogott meg, David Lynch ettől sokkal jobb filmeket csinált ( nem a Twin Peaks-re gondolok hanem a " Kék Bársony " ill. a " Wild at heart/Veszett a világ " c. filmekre ),
Ami nagyon sajnálatos, hogy a filmben nagyon jó, jobb sorsra érdemes színészek játszanak, mint a későbbi STAR TREK: NEXT GENERATION sorozat főszereplője ( Captain Picard )Patrick Stewart, valamint Max von Sydow, Sean Young, Jurgen Prochnow, Jose Ferrer, LInda Hunt és persze Kyle MacLachlan.
Kár értük.