Katoczi Creative Commons License 2020.10.14 -2 1 181413

A Pavoni és hasonló kiskarosok esetében a sima nyomáskapcsolós megoldáshoz nem ad hozzá a pid, mivel alapvetően nem a bojler víz hőmérséklete határozza meg a kávéra jutó víz hőfokát hanem a több száz grammos fej (könnyen belátható, hogy a 40ml víz 2-4 C-os eltérése mérhetetlen azinten befolyásolja amajd fél kilós bronztömeg hőmérsékletét. Ha van egy fejhőmérőd, azzal belövöd a bronzfej hőmérsékletét, majd ebbe jön a bojlerből a kb 120°C víz, így a végeredmény (az én esetemben a kezdeti fejhőmérséklet +10°C lesz) 8x-9x °C lesz. Pofonegyszerű a dolog ha egyszer ráéreztél az ízére. A gond inkább akkor adódik ha több kávé készülne egymás után, hisz a fej túlmelegedik, nem hűti annyira vissza a bojlervizet és elkezdi égetni a kávét (egy fejbojleres kisgép sem stabil ha gyors egymásutánban kell tolni a kávékat, de egy Pavonit 1 perc alatt visszahűteszegy vizes törlőkendővel).

Előzmény: Swel125 (181412)