Freedom of mind Creative Commons License 2020.10.12 0 3 181386

Az előző írásodból bárki leszűri, hogy most lépsz be az otthoni espresso világba, ráadásul túl magasra tetted magadnak a mércét. Nem a Herendi és nem is az adott gép, hanem a jó minőségű, friss, profi módon pörkölt kávé és a gép mögött álló barista tudása és gondossága az ami a kávéban megtestesül. Ne kapkodj. Először az alapokkal és saját kávés szokásaiddal kéne tisztába jönnöd, mert úgy pl. igen könnyen lehet, hogy nem az Europiccolát választanád, főleg nem első gépnek.
És ha már az alapokról van szó, először is vegyél magadnak egy őrlőt otthonra mert azzal a kávéval amit előre őrölnek maximum nyomásfokozós kosárban tudsz valamit kezdeni - felejtős - másrészt az őrölt kávé nagyon hamar elveszíti az aromáját, majd oxidálódni kezd, azaz magaddal szúrsz ki.

Előzmény: Engineur (181383)