Őszinte Ököl Creative Commons License 2020.10.12 0 0 133

Ez egy hidegvízi hal és oxigénben nagyon dús víz kell neki. Kerti tóban tartottam én, anno. 600 literre nagyon maximum 4 db-t tegyél (ugyanis nagyra tud nőni, az is kérdés, hogy most mekkorák), és mellé semmilyen más halfajt ne telepíts. 

Szűrés nagyon erős kell neki. Kettő darab erős külső szűrő, aminek nagy a vízforgató képessége. A Hydor Professional 600-at erősen ajánlom. Íme egy ismertető róla:

https://www.youtube.com/watch?v=UcWvOb01LQU&t=223s

https://www.youtube.com/watch?v=h66v2F74bmY

 

(A második videó, amúgy "csak" a Hydor Professional 350-es, de a működési elv és műszaki specifikációk bemutatása szempontjából ez most mindegy.)

De jó lehet még a Tetra EX 1200 Plus is. (Bár én a Hydor ajánlanám, mert több szűrőanyag fér bele, és 100%, hogy nincsen bypass! Valamint a gyári megadott liter/órás vízforgatási teljesítménynél többet tud!). De ha nem szeretnél kettő darab külső szűrőt, akkor pedig itt van még ez:

https://abc-zoo.hu/16535-fluval-fx4-kuls-szr-1000l-es-akvariumokhoz.html

Ez elég erős! Mondjuk a teljesítményéhez képest, viszont kevesebb szűrőanyag fér bele. 

Biológiai szűrőanyag, jóféle kell. Például: Seachem Matrix, Eheim Substrat Pro vagy a Sera Siporax. Nem árt egy nagyobb teljesítményű belső szűrő sem, a mechanikai szűrés miatt. 

Például ez:

https://pepita.hu/akvarium-es-kiegeszitok-c1944/juwel-bioflow-filter-30-akvariumi-belso-szuro-600-lh-p569620

 

Fűtő nem kell! Hidegvízi hal, igazából majdhogynem akváriumi klíma kellene neki. A másik dolog, pedig a levegő pumpa, ebből is egy nagyobb teljesítményű, csendes és márkásabbat kellene kinézni. Az Eheim, Oase és a Sera légpumpák általában jók.

Előzmény: wallace5 (132)