Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2020.10.12 0 0 1305

"Szerinted ez milyen gyártmány:"

 

Ha arra gondolsz, hogy fizikailag melyik gyárban forrasztották egybe az alkatrészeket, azt szinte lehetetlen megállapítani. Az biztos,m hogy Kínában van valahol. Számos ehhez hasonló riasztó rendszer létezik (még az is lehet, hogy a világon az összeset egyetlen bazinagy gyárban készítik :).  Ezeknek a hatalmas gyáraknak nincs is saját márkanevük. A különböző márkanevek tulajdonosai ezeknek a gyáraknak a (különböző tudású/formájú/stb) termékválasztékából  kiválasztanak valamit, elküldik a gyárnak, hogy milyen feliratokat, logót kérnek rá és az egyedileg feliratozott termékből megrendelnek X ezer darabot. Sokszor ugyanaz a termék többféle néven is megtalálható a piacon, de a komolyabb  megrendelők hajlandók extra felárat fizetni azért is, hogy ne csak a logó, de a megrendelt készülék külalakja is egyedi legyen (ilyenkor csak a belső elektronika ugyanaz mint a többi hasonlónak ;)

 

Mindez csak egy költséghatékony gyártási/kereskedelmi lánc leírása, ettől még lehet magas műszaki színvonalú egy termék. Pl ha van olyan termék közöttük, amelynéla vezeték nélküli kommunikáció 433 helyett 868 MHz-en történik, saját akkumulátoros komoly különálló sziréna van hozzá és wifin keresztül nem lehet kikapcsolni, azt talán még a MABISZ is elfogadná.

 

https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2334524.m570.l1313&_nkw=home+wireless+alarm+system+wifi+gsm&_sacat=0&LH_TitleDesc=0&_sop=15&_osacat=0&_odkw=home+wireless+alarm+wifi+gsm

Előzmény: Vaxel (1304)