polovcev Creative Commons License 2020.10.11 0 0 927

Ismét egy győzelem, ezúttal viszonylag könnyedén bár a védelem azért olykor meginog. Úgy tűnik Köllner letette a garast a 4-1-4-1 mellett, s amíg Sasha le nem sérül ez valószínűleg marad is. Remélem ez nem fog bekövetkezni, nem vagyok biztos abban, hogy Pusic helyettesítené tudná, Lex és Greiliger pedig egészen más típusú támadók. Akárhogy is a 4. forduló végén a csapat vezeti a tabellát, tehát nincs ok a panaszra.

 

 

 

OFF

 

Az viszont rohadtúl zavar, ahogy a szurkolókat szívatják. Hétfőn úgy volt, hogy 3000 embert beengednek a stadionba, ha fertőzési számok 35/100 000 alatt maradnak. Ekkor az egyesület meg kezdte a jegyek "sorsolását". Maga a módszer nevetséges és túlkomplikált, de rendben van. Szerdán jelentkezett a város sportért felelős polgármestere és közölte, hogy szó nem volt erről, mindösszesen a stadion kapacitás 10%-át hajlandóak beengedni. Pénteken reggel pedig kiderült, hogy még ez az 1500 ember sem mehet be, mert a számok emelkedtek.

 

Az egész szitu nevetséges. Keleten (Lipcs, Drezda) ezrek voltak a stadionban, akárcsak a Lauern vagy a Köln hazai meccsein. Meppenben 500 ember előtt játszottak a fiúk. Én elfogadom ha minden mérközés Geisterspiel. Azt is lenyelem ha felbukkan egy kelet-nyugat vagy észak-dél vonal. De az már röhejes, hogy Ingolstadt, Augsburg vagy Würzburg beengedi a nézőket München pedig nem. Ennek mi értelme? Augsburgból egy óra alatt bent vagy Münchenben, Ingolstadt ca. ugyanannyi. Bőven vannak naponta ingázók, a forgalom folyamatos. Nem lehet lenyomni a fertőzést Münchenben ha a Freistaat többi pontján ellentétes szabályokat alkalmaznak. Vagy zárják le az egész államot -és akkor menjenek a mozik, színházak, éttermek is-, vagy nyissák meg és húlljon, akinek "elkött az ideje". Ilyen tesze-tosza szabályozással míg 5 év múlva is Covid lesz az isten.