BZoltan Creative Commons License 2020.10.09 0 0 81203

Egy árva szót sem említettem arról, hogy milyen egyszerűen megoldható a lakhatás. Azt mondtam, hogy annyira nincsen ára a vidéki ingatlanoknak, hogy munkaadóként még abban is van ráció, hogy megveszek a környékbeli falvakban egy-egy házat a munkásoknak, ha ez az akadálya a dolognak. Budapesten egy ugyanekkora telek, ugyanilyen házzal harminc millió lenne.

 

Amúgy igen, részben az az oka a munkaerőhiánynak, hogy az EUs eurómilliárdokat és a befizetett adónkat a Gazda az oligarchának pumpálja az egészen blőd presztízsberuházásokra. Mindezt azért, mert így lehet olyan erős gazdasági háttérországot építeni ami fontos a propagandagépezet és a permanens politikai kampányhoz és a politikai hatalom megőrzéséhez. Ha ugyanezt a tőkét termelő vállalkozásokba és nem térkövekbe és passzív betonmonstrumokba öntenék akkor lenne esély az agráriumban is olyan hozzáadott értéket termelni amivel fenntartható módon is ki tudnánk termelni azt a 20k napidíjat.

 

De ugye erről nem írnaka Prostisrácok meg az Origo, ugye? Sőt a ProstiTV és az M1 sem erről csinál tényfeltáró riportműsort.

Előzmény: menut (81199)