BZoltan Creative Commons License 2020.10.08 0 0 81154

Úgy értettem, hogy ha lennének akkor alkalmaznék menekültet vagy bevándorlót. Ha lenne a környéken egy menekültbefogadó állomás ahonnan kijárhatnának dolgozni az ott lakók akkor én ott lennék a kapuban egy kapával, hogy ki az akinek megmarad a kezében. Minden további nélkül. Még jól is bánnánk velük és ha egy szezon után azt látnám, hogy dolgos, szorgos emberek akkor esetleg betanítanánk őket kaszálásra, zöldmunkára és később bármire ami érdekli őket. Szerintem pár év után már magyarul is tudnának. Ha találnék egy olyan családot akiből az apu-anyu ilyen dolgos alkat akkor én saját pénzből vennék nekik egy házat Borszörcsökön és simán alkalmaznám őket főállásban, teljes munkaidőben ugyanannyiért mint bárki mást.

Ha egy ilyen projekt bejönne akkor simán bevállalnék plusz egy hektárt a szőlőn és növelném a kapacitásunkat 20-30%-kal. Ami röhögve le is fedné a frissen szörcsökivé vált menekülteket/bevándorlókat. Tőlem akár le is borulhatnának Mekka felé naponta ötször.

 

De nem vagyok naív sem meg hülye sem. Pontosan tudom, hogy a bevándorlók küzül is pont olyan kevesen alkalmasak erre az életmódra mint a natív honfitársaink. Sőt, nyilván arra sincsen garancia, hogy közöttük több a becsületes, megbízható és szorgalmas mint bármely más emberek között. De én már rúgtam ki magyar munkást is azért mert nem tudott viselkedni... ez benne van a pakliban.

Mondjuk attól agyfaszt kapok mindig amikor nézem a közmunkásokat a faluban... többszörösét kereshetnék alig 3-4km-rel arréb lényegében ugyanazzal a típusú, csak egy kicsit intenzívebb munkával.

Előzmény: naivkezdo (81153)