syntaxerror Creative Commons License 2020.10.05 0 0 81073

Vadászvölgy Birtok (Maci_P) borokat fogyasztottunk a minap, mind finom volt:

 

Fekete Muskotály Siller 2019: világosabb siller szín, szép csillogós. Illatban és elsőre ízben is van egy illatos vonal, de nem tolakodó, hozzá piros gyümölcs és friss sav. Összképre nekem inkább egy jó, sötétebb rozé, mint egy siller - a sillertől mélyebb tónusokat és sűrűbb tartalmat szoktam várni. Viszont rozénak kifejezetten kellemes, jóleső bor, és nagyon távol áll a manapság elterjedt uniformizált tuttifrutti stílustól.

 

Viktor 2019: ez egy rezisztens fajta ha jól emlékszem, borát még sosem ittam, ajándékba kaptam. A palackban pontosan azt a stílusú fehér bort találtam, amit néhány éve én is próbálok készíteni mikro méretben, csak ezúttal a sajátom számos hibái nélkül :) Tiszta, precíz, jó egyensúlyú könnyed fehér, nincs benne nagy világmegváltás de finom volt és jól ment a halhoz.

 

Solaris 2019: egy nagyságrenddel (vagy kettővel) komolyabb tétel, trópusi gyümölcsök és sűrű test, a (nem kicsit) magas alkohol mellé van elegendő beltartalom és sav hogy ne boruljon meg, sőt. Nagyon finomnak találtuk, egy esti filmezéshez el is kortyolgattunk egy palackkal és még szálazgattuk is hogy milyen gyümölcsöt találunk benne. Igazából fogyasztás közben is csak épphogy kiérezni hogy több benne a szesz, aztán mikor a második pohár elfogyott akkor van ilyen "belga sörös" effekt, hogy jobban megérzed mint amire számítottál :) Ezzel együtt is csak ajánlani tudom, a fajtából (igaz kevés minta közül de) az egyik legjobb bor amit alkalmam volt kóstolni.