Szia, köszönöm a tanácsaid. Annyira még mindig nem vágom, dehát egész más a szakmám, meg nem is nekem kéne érteni hozzá ugye, de amikor az ember annyi mindent olvas, hogy lett elrontva ez-az, akkor próbál utánna járni, aztán rájön, hogy ez lehetetlen megfelelő szaktudás nélkül.
A ház 84 körül lett emelet ráépítéses. A salakos födém szerintem spórolásból maradt úgy ahogy, szépen be lett lambériázva az akkori divatnak megfelelően. Én azt sem tudtam eddig, mi fán terem ott fent a plafon. :)
Az emelet viszont magasabbra került, amikor megbontottam kis részen a plafont, akkor derült ki számomra, (meg mérések alapján már kb tudtam) hogy van egy 50cm légrés is. Felülre bevilágítva látom a vasbeton gerendákat, valamint a béléstesteket, tehát felül van új vasbeton gerenda. Magyarul a "használatban lévő födém" az beton födém béléstestekkel. Bocsánat a megfogalmazásért :)) Tehát az alatta lévő "benthagyott" régi födém kvázi szükségtelen lenne, ráadásul elég zakkant mivel a lambéria már lekerült, ezért kellene az álmenyezet. Hogy a fa koszorúval mi van a falban, azt nem tudom. Akkor ez most para?