cobra46 Creative Commons License 2020.10.03 0 0 30086

Sziasztok!

Tudnátok segiteni??


Tolatókamera nem müködik!

Bmw E90. 318D. 2008. Navy van.I-drive 2-es verzió, csak egy Menü gomb van , PDC nincs.


Utólagos első és hátsó tolató kamera lett beszerelve egy Can-es "V5C-M631"-es interface-beépitésével. Elözmények : Az autó nem müködő kamera rendszerrel lett vásárolva..., ismeretlen okból az első kamera tartozékai elvannak távolitva., a vezetékelésének vagy valami tartozékának a nyomát se találtuk a motortérben .,nagyon alapos kutatás után sem,csak a sima kamerát felszerelve 1m vezetékkel, az interface-ben a kábel bennt van a "FrontCamera" pozicióban.
A hátsó tolatókamera összetoldó stekkere is széthuzott állapotban volt..szintén nem tudni miért. Az autón minden müködik, full diagban sincs semmi hiba, CAN is Ok.Az első kamera müködése teljesen tárgytalan ,mert nem fontos stb..,hátsó viszont nagyon aktuális volna.., jelenleg ennyi "müködés" van :Az I -drive Menü gombját hosszan nyomva a videoforrást ki lehet választani manuálisan, függetlenül a tolatókapcsoló állástól.., Hátsó kamerakép van ,teljesen normálisan müködik is!!! Frontkamerára is átlehet kapcsolni, de ott nyilván a hinyzó részek miatt nincs kép, de mint irtam ez egyáltalán nem is fontos.
CAN -buszos az interface,.de van rajta gyárilag analóg +tolatólámpakapcsoló bemenet is , ha valamiért a CAN -ről nem müködik a tolatójel felismerés.,ezan az autón is igy lett beszerelve., tolatólámpáról előrehuztak egy vezetéket az interface tolatókapcsoló analóg bemenetére..,itt meg is van a +12V tolatáskor.,természetesen a tápok jók az interfacen.
A leirásban van egy , I-drive -val bekapcsolható "OSD" menű., ahol több dolgot konfigurálni lehetne-kellene , pl kamerákra szelektiv táp bekapcsolást stb.., sajnos ezt nem tudom bekapcsolni sehogy., noha van olyan érzésem hogy fölöttébb üdvös volna...,lehet hogy valamit rosszul értelmezek a belépési procedurában?? A gyári menübe egyébbként simán betudok menni.
Nagy segitség volna a tisztázáshoz ha ez sikerülne.

Most jutott eszembe ., lehet hogy a gyári menüből is kellene valamit átkonfigolni esetleg???

köszi minden segitséget