tacsa Creative Commons License 1999.08.16 0 0 391
Kedves Ghanima!
Nem egyedül Te vagy kétségbe esve. Elárulom, hogy Őnagyságám tesójának - mint egyébként statikus - maga szervezte a festéses lakásfelújítást.Ne tudd meg, sehol sem vagy, neki is 5 napot ígértek, és 3 hétnél több lett, plussz a redőnyt is tönkre tették. A lényeg: előre meg kell állapodni az árban, aztán kiverni a határidőt és a minőséget. Emiatt nem jó mindig a legolcsóbb munka, plána, ha már kész vannak, és van közöttük egy-két őrző védő kinézetű mester is.
Egyébként a "szokásos" ár kb. 600-700 Ft / m2 a festésre, de ez persze nem a lakás alapterületre, hanem a falfelületre értendő. A nyílászárókat is szokták m2-ben mázolni, de ott inkább a db-ár a jellemző.
Becsült megoldás is lehet , mint durva kontroll, kb. 8-12.000.- Ft/fő / nap max. munkadíj , ha Nálad dolgozott mondjuk 3 tag, 5 napig, akkor ez anyagmentesen 3x12.000.-x5 max 180.000.- Ft lehet elvben, ha nincsenek extra körülmények, bár a 3,45-ös belmagasság nem panel lakás.
Én a saját lakásfelújításombóül a tapasztalatok miatt most húztam ki hét végén a festés-mázolást, inkább magam csinálom, "kiemelt" kategóriájú mérnökként is olcsóban jövök ki belőle.

üdv
tacsa