dr.sz.sa Creative Commons License 2020.09.29 0 0 80888

Köszönöm szépen az ötleteket, végigpróbálgatom őket egyesével, ráérek.

 

Édesre visszatérve: utánaolvastam, értem az ezzel kapcsolatos kritikákat, azóta nem esik olyan jól a Tréfli :-) Ezért is írtam, hogy hajlok a száraz felé, de sajnos nincs "nagyon száraz", "száraz", "félszáraz/félédes", stb. kategória, ami segítene a tájékozódásban, hogy ez utóbbiakkal próbálkozzak.

 

Hiába olvastam fajta/konkrét bor leírásokat, ott se merül fel ilyen skála, csak ugye a sav/tannin/gyümölcs/stb. Úgyhogy ha ezügyben van még ötlet, hogy mik azok ahol a címkén már a száraz szerepel, technológiailag korrekt, de a szárazon belül az édesekhez közeli. Akár fajta, akár konkrét palack.

 

Az meg sajnos képzetlenségemből fakadó hátrány, hogy nem is tudom igazán megfogalmazni, hogy mit keresek. Szerintem nem magát az édes ízt igénylem, hanem épp a szélsőségek hiányát, pl. nem vágyom a percekig tartó torokszárító utóízre/savanykás ízekre (lehet, hogy a "gömbölyített" nagyjából leírja amire gondolok).

 

De persze az is lehet, hogy ennél egyszerűbb a világom, és x% cukor alatt nem fognak ízleni és ennyi :) De azért próbálkozom még.