joskabacsi Creative Commons License 2020.09.29 0 0 80887

Szia!

 

Természetes édes vörös bor viszonylag ritka.

Németh Janónak volt egy 2012-es Görögszó Merlotja, 15-ös alkohollal és 50g maradékcukorral.

Mi magunk között csak "comblazítónak" hívtuk, nem részletezném, hogy miért ...

 

Amikor minden évben hasonló minőségben, hasonló paraméterekkel kapsz édes vöröset - ráadásul mérsékelt áron - ott élj a gyanúperrel, hogy valamilyen módon "rásegítettek" a természet tevékenységére!

Legtöbbször egy közepes vagy az alatti tételt kierjesztenek szárazra, majd mustsűrítménnyel édesítik, aztán kálium-szorbáttal kiölik az újraerjedési kedvet a lőréből borból, sterilre szűrik aztán a többi már a marketingesek dolga ...

 

 

Ha ilyesmire vágysz akkor már tényleg inkább egy Ripasso - vagy, ha nem ragaszkodsz a vöröshöz akkor mondjuk egy Szarka Dénes édes ...

 

Előzmény: dr.sz.sa (80858)