Szia!
Természetes édes vörös bor viszonylag ritka.
Németh Janónak volt egy 2012-es Görögszó Merlotja, 15-ös alkohollal és 50g maradékcukorral.
Mi magunk között csak "comblazítónak" hívtuk, nem részletezném, hogy miért ...
Amikor minden évben hasonló minőségben, hasonló paraméterekkel kapsz édes vöröset - ráadásul mérsékelt áron - ott élj a gyanúperrel, hogy valamilyen módon "rásegítettek" a természet tevékenységére!
Legtöbbször egy közepes vagy az alatti tételt kierjesztenek szárazra, majd mustsűrítménnyel édesítik, aztán kálium-szorbáttal kiölik az újraerjedési kedvet a lőréből borból, sterilre szűrik aztán a többi már a marketingesek dolga ...
Ha ilyesmire vágysz akkor már tényleg inkább egy Ripasso - vagy, ha nem ragaszkodsz a vöröshöz akkor mondjuk egy Szarka Dénes édes ...