Skorpió Creative Commons License 1999.08.15 0 0 16
Kedves F.B.I doktor !

On azt irja:
"A cigányság segélyezése szükséges, de nem elégséges feltétele a megoldásnak. További szükséges feltétel az, hogy a cigányság és a társadalom többi része kölcsönösen megismerje egymást, a különbségeket kölcsönösen elfogadják és a lehetoségeknek megfeleloen egymáshoz kölcsönösen alkalmazkodjanak. "

Tisztelt F.B.I doktor ! Ezek csak frazisok ! Nem több annal, mitnha csak azt irta volna, hogy " a ciganysagnak es a nem-ciganyoknak bekeben, egymast kiegeszitve egyutt kell elni". A kerdes, az hogy : HOGYAN ?

Kerdeseim az Ön altal leirtakhoz :
- Ciganyok segelyezese : - letezik. Ön milyen formaban - valtoztatasokkal - kepzeli el, esetleg megfelelönek tartja-e a mostani rendszert az erdemeny tükreben ?
- Köcsönös megismeres : mi modon keltene fel az erdeklödeset egyreszt a nem-ciganysagnak a ciganysag irant ? Jelenleg ez minimalis. Mi eredmenyt var ettöl ? (Szarkasztikusan fogalmazva, mindenki megertene hogy miert lopnak ?)
- a ciganysag nem homogen, ergo mely reszet kene megismerni ?
- mi modon keltene fel az erdeklödeset a ciganyoknak a feher kultura es elitvitel irant ? Jelenleg ez az erdeklodes - szvsz - egyenlö a nullaval.

Amint latja kerdeseim a gyakorlati oldalat feszegetik az Ön altal leirtaknak.

Es az utolso kerdesem, amit az elözö reszben tettem fel:

"Joga van-e az itt elö nem-ciganyoknak kozvetve vagy kozvetlenul rakenyszeriteni a nyugati/europai ertekrendet a ciganysagra ?"

Valaszait varva :
Skorpio