Red Dawn Creative Commons License 1999.08.14 0 0 14
Sziasztok!

Tudtommal a rajzfilm kb. másfél könyvnyi történetet ölel fel (azaz a Gyűrűk Ura sztori felét). Én sajna csak németül láttam, de nem emlékszem pontosan, hol lett vége. De tetszett nagyon.

Amúgy a film veszélyes vállalkozás... ez egy olyan téma, amit NAGYON KÖNNYEN el lehet cseszni! Így járt a Végtelen Történet (Michael Ende), kegyetlen rossz film készült belőle, olyannyira, hogy tudtommal az írója nem volt hajlandó a nevét adni hozzá (ez a Gyűrűk Ura esetében nem forog fenn :((( ). Pedig a könyv (A Végtelen Történetről beszélek épp) hihetetlen jó. De ha nem így alakul (nem cseszik el), akkor a filmtörténelem egyik leendő legnagyobb alkotásáról beszélünk épp...

A szereposztásról az a véleményem, hogy a fele gárdát nem ismerem. Kate Winslet-ről hallani sem akarok, az fix (Titanic sux - igaz nem láttam :), de szerintem Uma Thurman _A_ színésznő Galadrielre... nincs sok szerepe ha belegondoltok, viszont gyönyörű (ez persze magánvélemény). Én hozzá hasonlónak képzeltem el G-t, mikor olvastam a könyvet (már vagy 20-30szor =).

Mit szóltok az Interneten is fellehető Tolkien-témájú festményekhez? Szerintem van köztük nagyon sok jó! Van egy könyvem, a címe Tolkien Világa, abban ezekből a festményekből látható egy válogatás, a festők életrajzával egyetemben.

Még egy kérdés: hogy tetszett nektek a Gyűrű keresése, a Szilmarilok? Én még egyiket sem olvastam, azaz a Gy.K-t elkezdtem, de eddig nem nagyon köt le (az első történet közepe tájt járok).

Na megyek, szia mindenkinek!
Red Dawn