BZoltan Creative Commons License 2020.09.28 0 0 80787

Hát ugyebár még nem eldöntött tény, hogy egy vagy több lista lesz 2022-ben. Amiben megegyeztek az egyelőre az, hogy az egyéni választókörzetekben az ellenzék egy jelöltet állít a NER jelöltje ellen. Ez egy ésszerű és vállalható taktikai lépés. Az szerintem még nyitott kérdés, hogy egy Jobbik szavazó be tudja-e fogni az orrát amikor behúzza az X-et egy olyan listára ahol az első 10-ben ott van Gyurcsány meg az MSZP aktuális vezérkara. Én személy szerint ez erősen kétlem. De produkált már furcsa dolgokat a magyar történelem. Szerintem sokkal okosabb lenne egy DK-MSZP-LMP és egy Jobbik-Momentum listát csinálni. Ennek más feltétele nincsen minthogy  legalább 9 megyében és legalább 27 egyéni választókerületben önállóan jelöltet állítson. Mivel 20 megye van és 106 választókerület ez simán kitaktikázható. Így akit zavar a Jobbik múltja az húzhatná be az X-et a balos blokkra, akit pedig zavar a Fletó és a NER kollaboráns szoci bagázs az szavazhat a centrum-jobb blokkra. 

Az aki azt mondja, hogy azért nem szavaz ellenzéki pártra mert ott van Gyurcsány az tulajdonképpen nem meri bevallani, hogy a NER-re szavaz. Az sem baj, az is egy valid, legitim dolog. Nekem semmi bajom nincsen azzal, ha valaki úgy gondolja, hogy a mostani hatalom képviseli a legjobban az ő érdekeit és ezért rájuk szavaz. Nekem van ilyen ismerősöm, sőt sok családtagom is. Ettől még szeretem őket :) 

Előzmény: altimus (80786)