BZoltan Creative Commons License 2020.09.28 0 0 80767

Az evázás és a katázás lényegében annak a vállalkozói rétegnek lett kitalálva akik korábban tíz százalák jattért vették a számlát a számlagyárból. Az EVA és a KATA rövid lényege az, hogy a vállalkozó immáron az államtól veszi a számlát.

 

Én nem mondom, hogy gerinctelenség katázni. Törvényes lehetőség, így semmiképpen nem gerinctelenség élni vele. Nekem is sok barátom, ismerősöm van aki katázik. Ugyanakkor egy pillanatig fel nem merül bennem az az imbecilségbe hajló naív gondolat, hogy egykatás vállalkozó abban az arányban veszi ki a részét a közterhek viseléséből amilyen mértékben a közszolgáltatásokat viszont használja. Akárki akrámint mond, azért az obszcénitás határain nagy slunggal átrongyoló aránytalanság az, hogy majd két nagyságrend különbség van egy multicégnél bejelentett szakember közterhei és egy katás vállalkozó közterhei között.

 

Ennek a katáztatásnak nincsen más funkciója minthogy abban az átmeneti időszakban ameddig még nincsen minden gazdasági tranzakció bekötve a  navtestvérhez addig a fekete gazdaságból betereljék a vállalkozókat a fehér zónába egy ilyen brutális adókedvezménnyel. De amint eljön az az idő, hogy a népek nem készpénzzel hanem kártyával fizetnek mindenhol azonnal be lesz zárva a katás buli és szépen meg lesz adóztatva minden vállalkozás. Aki pedig ezt nem bírja az szépen tönkremegy és helyet ad a piacon azoknak akik képesek az adót befizetve is gazdaságosan üzemelni.

 

A képlet az jelenleg az, hogy például az összes burkoló iparos elment dajcsba keccsőni, mert itthon nem tud megélni a katázással mesterségesen alacsonyan tartott szolgáltatási árak miatt. De ha majd a katások nagy része visszadaja az ipart  akkor a kevés maradék majd nem szaréhugyé fog dolgozni és érdemes lesz itthon vállalkoznia a magyar iparosnak. Tény, hogy ebben az esetben nem lesz olyan olcsó az iparosmunka... meg semmi más sem. Na, ilyenkor fog odaballagni a melós a munkaadójához, hogy lesz szíves talán nem kambodzsai bérszinvonalon csicskáztatni. Meg talán majd utcára mennek a tanárok, orvosok, tűzoltók és mondanak pár kedves szót az országot kábelkorbácsgyárrá alakító seggarcoknak.

Előzmény: Hepci (80766)