ÁsítóSárkány Creative Commons License 2020.09.28 0 0 52645

A kisújszállási honlapon felpakolt határozat alapján Karcagnak pechje van a fokozottan védett madarak költőhelyével és az 1. számú nyomvonallal, és ezért kapta az engedélyt a 2. sz. nyomvonal.


"Fokozottan védett madárfajok esetben az építés során várható zavaró hatás az 1. nyomvonalváltozat mentén 4-10 pár székicsér (Glareola pratincola) költött, szalakóta (Coracias garrulus) revír található, 500 m-re a nyomvonaltól két helyen rétisas (Halietus albicilla) fészek található a Hegyesbor területrészen a nyomvonalváltozattól 500 m távolságban, kékvércse (Falco vespertinus) találhatü a nyomvonalváltozazoktól mintegy 400m-re. Túzok (Otis tarda) előfordulás szempontjából mindkét nyomvonalváltozattól (155+000 - 177+000) déli irányban, több mint 1 km távolságban történtek Igazgatósági észlelések 2013-ban."

 

"Összegezve az 1. nyomvonalváltozat esetén kiemelt közösségi élőhely mintegy 12 ha nagyságú területvesztése történne. A 2. nyomvonalváltozat esetén közösségi jelentősségű élőhely területvesztése nem történne. A 2. nyomvonalváltozat esetén közösségi jelentőségű élőhely területvesztése nem történik, a fokozottan védett, védett, illetve közösségi jelentőségű madárfajokra gyakorolt zavaró hatások megfelelő intézkedésekkel minimalizáhatók."

 

Ha ezeket nem támadták meg és jogerőssé váltak, akkor innen szerintem a veszett fejsze nyele.
(Még csak ügyészségi törvényességi felügyeleti közbelépésnek sem látszik semmi halvány alapja sem)

Előzmény: dimelo (52643)