DLala Creative Commons License 1999.08.13 0 0 226
Üdv a fórumnak! Túléltem az edzotábort és ismét helyet foglalok a monitor elott. Megkísérlem egy-két helyre odapöntyögni a mondókámat. Lehet, hogy sok lesz, elore is bocsika...

Alexul,
1. Életkorban felso korhatár nincs. Alsó korhatárként talán a 7-8 év az ideális, de ez nagyban függ a gyerek fogékonyságától. Addig, amíg az izomzat és a csontozat nem alakul ki nagyjából (kb. 14 éves kor), nem is szabad olyan terhelésnek kitenni, mint egy normál edzésen. Egy gyerekedzés sokkal inkább játék és ez így is van jól.
2. Kerüld azt a klubot amelyik mindenáron élversenyzod akar csinálni a fiaidból vagy beloled. Rögtön az elején tisztázni kell, hogy az instruktortól mi várható. Az o személye dönto.
3. Egyik oldal. Kerüld a sötét utcákat. Sajnos bármelyik félhülye strici ki tudja lukasztani bármelyikünk borét anélkül, hogy megizzadna. Élj úgy, hogy sose kerülj zurös helyzetbe. Aki keresi a bajt, rövid életu lesz, akármilyen nagy harcos. Másik oldal. Ha harcmuvész vagy, eleve Te vagy a jó oldalon, tehát helybol fölényben vagy. Ez most nem szólam, sok esetet le lehet rendezni komolyabb bunyó nélkül, mert van önbizalmad, tudod, hogy neked van igazad és ez helyzeti elony. Nyuszi harcmuvészt nem ismerek, az nem harcmuvész (az elfutni stb. témakört lásd lejjebb). Ha meg oda kell tenned magad, edzettséged és felkészültséged okán kevésbé vagy sérülékeny, tovább bírod és az egyenlotlen helyzetbol is gyoztesen kerülhetsz ki.
Összefoglalva: alkalmas. Mi más lenne alkalmas?
4. Stílusban olyat javaslok, amelyiknek itthon is van komoly háttere, nehogy amikor esetleg hazajössz gondjaid legyenek.

stempi,
olyan napfogyatkozást láttam, hogy ihaj... na persze ha az ember véletlenül éppen a Balatonnál edzotáborozik. A szemem pedig épphogy javult, nemhogy romlott volna, ugyanis egy egész hétig nem kellett monitort bámulnom.

DLala