szaszg+++ Creative Commons License 2020.09.24 -2 1 171

Gróf Spanyol Zoltán vízautója

2011. március 03. - IGe 

 

Csurka Istvánnak régebben nem kellett a vízautó és most Orbán Viktornak a facebook oldalán ajánlgatják a hívei a szerintük szenzációs találmányt. Szinte már mániákus és ámokfutó gerilla marketinggel napokon keresztül számtalanszor feltéve, megismételve. Ilyen és hasonló bevezetésekkel tesznek fel egy videót:

 

"ITT EGY ÖTLET A MAGYAR GAZDASÁG HELYREHOZÁSÁRA! NÉZZÉTEK MEG EMBEREK MI AZ AMIT MEGINT LEPASSZOLUNK A VILÁGNAK ANÉLKÜL HOGY PROFITÁLNA BELŐLE AZ ORSZÁG!!!!"

 

Sok önellentmondás és fura dolog van ebben a történetben nem is vizsgálom mindent, csak néhányat.   Miért autóba akarja egyből beszerelni és miért nem készít inkább egy kazánba szerelt bemutató példányt? Ebben a formában még több ember tudná használni, még több energiát és költséget lehetne megtakarítani vele, mert  hidegben jó fűtésre és meleg víz ellátásra, ami utóbbi ugyebár a többi évszakban is szükséges.  Sőt lehet vele melegíteni uszodák vizét is. Egy kazán verziót sokkal könnyebb lenne összeépíteni , hiszen a szerkezetet nem érheti rázkódás, nem nagyon lényeges sem a mérete, sem a súlya és nem kell hozzá esetlegesen sem áramtermelő generátor, sem azt tároló akkumulátorok.  Egy kazán verziónak már lehetne mérni a hatásfokát, és ha van, akkor a gazdaságosságát. Amennyiben meg működik és jó hatásfokkal, akkor el lehet zárni a gáz és olajvezetékeket és paksi atomerőművet is be lehet zárni. Hiszen az áramot is hatékonyabb lenne így előállítani.

 

Ezért alaposan meg kellene vizsgálni ezt a dolgot, mert sajnos Egely György, Gróf Spanyol eszmei támogatója, nagy handabandázó és Rodolfót megszégyenítő trükkökkel dolgozik. A videóban szereplő MULTIPLAZ-2500M-hez kísértetiesen hasonlító, vagy vele azonos, orosz gyártmányú kézi plazmavágószerű  kütyü energiaellátást kap. Az a minimum, hogy ilyenkor illene megnézni a villanyórát, hogy mekkora energiát használ el, aztán egy kicsit számolgatni, méregetni. Mert a vízbontás általunk ismert eddigi minden formája igen energia igényes és ez által plusz energia az így keletkezett hidrogén elégetésével nem nyerhető.

 

 

A "víz ég" hülyeségre: Jelenleg a teljes oxidációt nevezzük ÉGÉS-nek. A víz meg már tökéletesen elégett hidrogén, ami nem tud tovább égni. Ezért lehet a vizet és a széndioxidot is tűzoltásra használni. A széndioxid sem tud már tovább égni, mert tökéletesen elégett szén. Megint nagy energiával fel kell bontani és aztán lehet elégetni az egyik alkotórészét a szenet, oxigén segítségével. A felbontáshoz viszont jelentős energia szükséges. Összegezve tehát a "víz ég" hatásvadász kifejezés ugyan olyan bugyutaság, mintha valaki azt javasolja, hogy "fűtsön hamuval"

 

Az sem logikus, ha Gróf Spanyol Zoltán a "vízégőjével, vízautójával" annyira segíteni  akar a magyaroknak, akkor miért nem választja a legpraktikusabb és legcélszerűbb a megoldást? Adja el a találmányát jó sok pénzért bárkinek külföldön, csak olyan feltétellel, hogy Magyarország területén szabadon fel lehet használni. Mert nekünk ajándékba adja. Persze ezt nem fogja megtenni, mert manapság már ritka az olyan hülye ember, aki a kőleves receptjéért pénzt adna. Mert az állítólagos találmánya szerintem éppen ugyanolyan képtelen ötlet, mint aki a kőleves receptjétől remélné, hogy megoldódik az éhezés. Magyarán ez egy trükkös átverés, parasztvakítás.

 

Mit lehet tenni, hogy a paraszt észrevegye, hogy átverik és vakítják? Mert azon el sem gondolkozik, hogy ha 1 liter vízzel meg lehet tenni állítólag 100 km-t, akkor mi akadálya van  annak, hogy a kipufogó csövet, amelyen vízpára távozik összekössék a  vízbeszívó csővel és akárcsak az elefánt és a kisegér viccben, kész az örök élvezet, kész az örökmozgó.

 

Hát kérem szépen egyszerű a megoldás. 1 darab kő és egy liter víz és más semmi. Lássuk, hogy akkor lesz-e ebből leves és tényleg ég-e az égő, megy-e a kocsi? Semmiféle plusz só, káposzta meg kolbász, tehát semmiféle plusz áram és energiabevitel. Mert ugyebár a vízégő itt a felvételen is szépen becsatlakozik a paksi atomerőműre. A spanyol viaszhoz hasonlatos nevezetű feltaláló leírásai szerint meg áramra csak a folyamat beindításához van szükség. Nos akkor tessék már szépen kihúzni azt az atomerőmű összeköttetést biztosító madzagot a konnektorból és lássuk akkor meddig is ég még az a lángocska? Mert ha égve marad és sokáig, akkor van értelme értelmesebb embereknek is komolyabban foglalkozni vele.

 

- További videók, írások és a feltételezett plazmavágó főbb adatai: 

 

Index cikke

TotalCar cikke

Kételkedem, tehát vagyok -videó

Duna Tévé összeállítása

A vízautós hülyeség elpusztíthatatlan

A BME tájékoztatója: a  vízhajtású autóról

Körlevél-küldözgetőink kedvéért újratöltve: "gróf" Spanyol Zoltán és a "vízenergia"

 

MULTIPLAZ 2500M MŰSZAKI JELLEMZŐK:

Teljesítmény 2,8kW

Tápfeszültség 220 V 50hz

Súly 5,5 kp

Méret mm 325x115x170

Vágásmélység acélban 10 mm

Víz töltet 0,25 l

 

De hogy az elektron 2,04MeV energiát sugároz ki, ha a protonnal egy stabil neutront képez nem ismert, mi?

Előzmény: pk1 (170)