FeF12
2020.09.21
|
|
0 0
34841
|
Sziasztok!
Érdeklődöm, hogy valakinek volt-e már problémája 1.4-es benzines 2013 -mas, 6 sebességes Ceed váltójával? A konkrét problémám, hogy ritkán, de az egyes és a rükverc fokozatokat nem lehet kapcsolni, olyan, mintha valami kemény fémnek ütközne a váltókar. Ilyenkor két eset lehetséges. Vagy azonnal a második fokozat és utána újra első, vagy kuplung felenged és újra próbálkozás. Másodjára mindig tökéletes a kapcsolás. A másik problémám a 3. fokozattal van. Azt idáig „még” mindig bevette, de 2-3 naponta egyszer-egyszer érződik, hogy nem igazán akar a helyére menni a váltókar, és erőteljesebben kell a helyére billenteni. Az éves szerviznél jeleztem a problémát (még garanciális), de azt a választ kaptam, hogy Náluk a probléma nem jelentkezett (és még lehet, hogy igazat is mondtak) és nem tudnak a hibával mit kezdeni. Az igazsághoz tartozik még, hogy ugyan azzal a kilométer állással hoztam el az autót, amivel beadtam a szervizbe. Hát, nagy próba kör nem fért bele az biztos. Őszintén szólva egy márkaszerviztől egy kicsivel együttműködőbb hozzáállásra számítottam. A kérdésem. Valakinek volt-e már ilyen problémája, illetve ha igen, akkor a fenti hibajelenségekből lehet-e tudni, hogy mekkora lehet a probléma?
Köszi a válaszokat.
FeF |
|