Törölt nick Creative Commons License 2020.09.20 0 0 181266

Üdv mindenkinek! Teljesen új vagyok itt, nem töltöm az időt sem facebookkal, sem fórumozással, annál többet kávézom viszont és most volna hozzátok egy kérdésem. Ha nem tudtok válaszolni, keresgélek tovább.
A gondom az, hogy imádom a kávét de még nem találkoztam olyannal ami ízlett volna cukor nélkül. A nagy kávémániások fennen hirdetik, hogy a jó kávéba nem való cukor de nekem kell bele, nem tehetek róla.
Egy espresso egy mokkáskanálnyi cukor. Anélkül nem érzem azokat az ízeket amiket írnak vagy állítanak egyes kávékról. A gond az, hogy már évek óta nem iszom csak duplát és az két mokkáskanálnyi cukrot jelent. 
Tekintve, hogy 4-5 kávét is megiszom, elég komoly cukorfogyasztó vagyok. Az egészségem úgy alakult, hogy a cukrokat el kell hagyjam teljesen. Nem akarom részletezni miért, de semmilyen cukrot nem fogyaszthatok. Se barna, se fehér, se méz, se fruktóz, se semmilyen más cukor nem jöhet számításba. 
Elkezdtem nézegetni, próbálgatni a mesterséges édesítőket, de aminek nincs rossz híre az szörnyen tönkre vágja a kávét. A cukoralkoholok vagy a szaharin megváltoztatják a kávé ízét. A sztívia meg külön életet él a kávéban. Nem kiegészíti az ízét mint a cukor, hanem olyan fura érzés mintha két nyelven volna, az egyik a kávé ízeit a másik pedig a édes ízt továbbítja az agyamba, de külön-külön. Ráadásul az édes íz csak késleltetve jut el az agyamba, mintha nem a nyelvem hegyével érzékelném. Nem tudom mennyire érthető ez a leírás. 

Tudtok esetleg valamilyen használható édesítőről aminek nincs rossz híre és élvezhető marad vele a kávé? Mert ha nem találok ilyet attól tartok abba kell hagyjam a kávézást.
Előre is köszönöm a válaszokat!