Ványi Norbert Creative Commons License 2020.09.17 0 1 1993

A koronavírus miatt ez most különösen nehéz, pedig enélkül sem egyszerű mutatvány sokszor a helyes diagnózis felállíttatása, és aztán a kezelés megkezdése. Most ugye úgy állunk, hogy akár február is lehet, mire enyhül a helyzet. Ez nagyon sok idő, de ha nem találsz orvost, akkor csak várni tudsz.


Mivel volt kullancsod, megérne egy próbát a lyme irányába vizsgálódni, de a tüneteid simán jók az SM-hez is. Nem említetted, úgyhogy gondolom, nem volt gerincvízvizsgálatod, amit még meg szoktak csinálni ilyen esetben. Ez nagyon kellemetlen valami, nekem olyan fejfájásom soha nem volt, mint az ezt követő két hétben (egy jó van benne, hogy a fekvéstől azonnal teljesen elmúlik, így legalább gyógyszert nem kell rá szedni). Szóval lehetne a következő egy olyan orvos keresése, aki ezt megcsinálja (már ha vállalod, hogy utána lehet, hogy két hét ágyhozkötés jön).

A negatív MRI egyébként nem biztos, hogy negatív. Lehet, olvastad itt, mert korábban is írtam, hogy egy betegtársam mennyit szívott a negatív MRI-kkel, mire kiderült, hogy az agyában ugyan nem mutat semmi hibát a felvétel, de ha tovább nézik, akkor valamivel lejjebb, a gerincvelőben már vannak a hegesedések. Szóval az is egy opció, hogy olyan MRI-t csináltok, ami ezt is nézi (ha az orvos nem hajlandó beutalni, akkor sajnos magán úton).

Esetemben egyébként az MRI pozitív volt, aztán jött a gerinvíz és még néhány vizsgálat, amiből mind pozitív lett SM-re, úgyhogy nem kellett orvost ketesgetnem, szerencsére az elejétől jó szakemberekhez kerültem nagyon gyorsan, úgyhogy abban nem tudok segíteni, hogy merre érdemes indulni, mert én mindig oda mentem, ahova küldtek, és nem kellett magamnak keresni senkit (régebben a Honvédkórházba jártam, most a Nyírő Gyula kórházba, ha ez számít).

Drukkolok, hogy tudd folytatni még most, és legyen orvos, aki tud foglalkozni veled. Én egy hét múlva mennék kontrol vizsgálatra a Nyírőbe, és rezeg a léc a vírus miatt, hogy fogadhatnak-e (az első hullám alatt nem fogadtak), de annyival jobb helyzetben vagyok, hogy nálam a vizsgálat késése várhatóan nem számít, a gyógyszeremet azért ki tudják írni.

Előzmény: thunderstorm3 (1992)