RnD Creative Commons License 2020.09.17 -1 4 176

Néhány megjegyzés az Érd-DVSC (24-31) meccsről

 

--Kelemen Vica gyenge formája még most is tart: az első helyzetét indulásból belőtte, a következőt - egy kicsit nehezebben megszerezhető labdából - szintén, de itt a jv-k vonalat fújtak, a harmadik helyzetnél felállt fal ellen megint vonalra lépett. Negyedszer meg a jobb kapufa fölé lőtte a labdát, ziccerből. Mindez történt alig több mint tizenkét perc alatt, és ezután Köstner le is hozta, helyette a tizenhat éves Csernyánszki Lilit küldte be, aki ma valóban gólerősebben játszott (2/3)

 

-- Az első félidőből tizenöt másodperc volt már csak hátra…a Loki labdát szerzett és indította vele Vukajlovicot, aki valamivel a félpályán túl nagyot kiáltott és a földre rogyott. Nem volt a közelében egy Érd játékos sem, a lába futás közben letapadt és a bal térdének máris annyi…nagyon úgy néz ki az egész bajnoki évének is. Kovács Anna hozta le ölben a pályáról…..:((((((((

 

--Az Érd csapatában ma Walfisch egyszemélyes produkcióját láthattuk elöl, mezőnyből 6/15 volt a lövőstatja, az első félidő végén még időntúli szabaddobásból is - trükkösen elhajolva -  majdnem betalált és a hetesekre általában őt küldték be. Szabó Kitti csak egy akciógólt lőtt, Mód Noémi egyet sem, és nem is nagyon próbálkoztak, ma mindketten fáradtnak tűntek. Walfisch viszont több mint ötven percig, gyakorlatilag non-stop bírta. Az első félidő vége felé rövid ideig ápolni kellett, ezért három támadásból kimaradt és nem sokkal később Szabó Kittit kiállították. Eljött az a pillanat amikor az Érdnek a két legjobb játékosa nélkül kellett bizonyítania, és – ki gondolta volna – ez kiválóan sikerült. Király Réka először a Loki szélső védőjét megkerülve lőtt szemfüles gólt, majd Mód Noémi harcolt ki hetest középen és be is lőtte a büntetőt, és utána Király Rékától egy még szemfülesebb gólt láthattunk jobbszélről: a Walfisch—Szabó Kitti nélküli három percet 3-0-ra hozta le az Érd, a kiállítást meg 2-0-ra. Azért a csapatban ott van a harci szellem, végig nem adták fel ma sem.

 

--És még egy: az Érdet előszeretettel nevezik a ’fiatalok csapatának’ akik íme az NBI-ben fejlődhetnek, bizonyíthatnak. De erről szó nincs: az alapjátékosok szinte hatvan percen át ugyanazok: Mézes---Szabó Kitti/Horváth Dóra—Paróczy/Sztankovics –Walfisch—Mód Noémi—Király Réka. Ennek a csapatnak az átlagéletkora 24 év, az egyetlen fiatal játékos köztük a jobbszélső Király Réka (2001-es), aki  ezen a meccsen egyébként jól megszórta magát, lőtt 4 gólt 4 lövésből. Ő az egyetlen érdi nevelés aki játékidőt is kap, a többiek – ugyanúgy mint Szabó Edina idejében – a kispadon ülnek. Csak most többen vannak.