RnD Creative Commons License 2020.09.16 -3 4 166

Fehérvár – Vác: 27-30 (13-14)

 

 

Az NBI legjobb fiatal játékosai egy összeszokott, több éve együtt játszó csapatban, kiváló  szélsők, a bajnokság leggólerősebb átlövője, a kapuban meg Triffa Ágnes: ez a meccs a Vác sikerét ígérte és ez nem is forgott kockán egy pillanatig sem. A Fehérvár tartotta magát ahogy tudta, legalábbis egy félidőn át, de az előny végig a vendégeknél volt, és a szünet után egyre nőtt (40. perc 15-20, 50. perc 19-24) Csak az utolsó három percben tudott a hazai csapat visszajönni előbb két, majd nagyon rövid ideig egy gólra (59. perc 27-28). Ezt a próbálkozást a Vác sikeresen visszaverte, de azért figyelmeztető jel a jövőre nézve: egy a Fehérvárnál játékerőben jobb ellenfél akár meg is fordíthatja majd az eredményt a meccsek végén, amikor a bármilyen kiváló de egysoros Vác játékosai elfáradnak negyvenöt perc után. (Ma is négyen hozták le a meccset a négy belső poszton, Szabó Laura és Kuczora Csenge tizenkilenc és nyolc percet kaptak csak, Szeberényi Flóra és Bárdy Noémi pályára sem léptek.)

 

A Fehérvár csapatában a fiatalok közül Afentaler Sára többször is lehetőséget kapott, de nem ment neki a játék. Varga Emőke a második félidőben lőtt egy gólt, méghozzá nagyszerű helyezkedés után, később egy nem akármilyen szemfüles labdaszerzésből hetest és Szabó Laura kiállítását is elérte. Gerháth Kincső három percet sem töltött a pályán, védekezésben cserélték, de így is betalált egyszer átlövésből.

 

Utasi Linda ma már negyedóra után pályára került, nagyjából akkor amikor Olga Vascsuk baloldalon – ki tudja miért éppen ott, nem is az ő oldala – egymás után kétszer is a kapusba püfölte a labdát hat méterről. Ezt követően Lakatos Rita indult meg öles léptekkel a Fehérvár kapuja felé, gólt akart lőni, de nem számolt Utasival.  Ő ugyanis a saját hatosánál a vonalon álló Helembai mögé helyezkedett, jobb kézzel előrenyúlt, meghúzta a váci beállós mezét majd elengedte, befordult a kapu felé és széles karmozdulatok kíséretében leült a földre. Ugyanekkor ért - mellette egy méterre - a hatoshoz LR, de már elkésett….Az alapvonali jv ugyanis befújta a fehérvári játékos látványos esését rossz zárásnak és Rita gólját nem adta meg, Helembai meg csak nézett, nem is tudta h miről van szó….. Kevesen kezdik a játékot egy gól meghiúsításával – ráadásul úgy hogy nem is találkoznak a gólszerzővel – de ma Utasi Lindának sikerült ez is...:)

 

A cseles kezdés után egy ziccer betörésből és egy átlövés középről kilenc méterről kimaradt ugyan, egy klassz ’no-look’ passzal előre adott labdával meg Varga Emőke találta telibe a kapust, but you can’t keep a good player down….és a félidő utolsó perceiben eljött Utasi Linda ideje. Először baloldalon tíz méteren elment a kilépő Hámori Koni mellett és nyolc méterről átlövésből betalált, majd középen ügyes csellel faképnél hagyta Szabó Laurát és betörésből volt eredményes, ezt követően ugyancsak baloldalon egy felugrós csel után kívülről megkerülte Konit és a hatoson vele ütközve faultból egy újabb gólt lőtt. Három perc alatt három gól, és a szünet után még egy, amikor a legelső támadás végén Helembait egy-egyezte le középen és aztán a balról felzáró Koni már hiába faultolta, hét méterről így is betalált.

 

Nem sokkal később egy ütközésnél a bokájára léptek, ápolni kellett, egy ideig a kispadon ült és igazából az utolsó tíz percre jött vissza, ezúttal jobblövőbe. Egy perc alatt rögtön két gólpasszt is adott: először jobbkettőben bement a vonalig és onnét jobbszélre Májer Kikinek, majd egy fehérvári labdaszerzést követően félpályáról előre a hatosra, ugyancsak neki. Így lett egy perc alatt 19-24-ből 21-24, és a fehérvári remények kezdtek újraéledni. Jött két technikai hiba, igaz, az egyik egy saját labdaszerzés után, majd három perccel a meccs vége előtt megint két szuper assziszt: az első jobbkettőből b2-be kilenc méterre teljesen üres helyre az éppen előre mozgó Szarka Adrinak, a másik középen kilenc méterről, a kilépő Koni mögé vonalra befutó Bardi Fruzsinak, úgy hogy Koni a passzban igencsak zavarta.

 

A végjátékban három gól kellett ahhoz hogy a Fehérvár visszajöjjön 27-28-ra, ebből kettőt Utasi Linda készített elő. De az egész meccsen nagyjából harminc perc játékidő alatt négy gól és négy gólpassz sem akármi (és akkor még nem is beszéltünk Lakatos Rita érvénytelenített góljáról…)