Pompiere Creative Commons License 2020.09.15 0 0 3681

XPS-t nem kell tenni a kerítéslábazatra! Pontosan kell rakni a zsalutéglát, aztán pedig lehálózni és ragasztóval lehúzni. Ha mégis egyenetlen lenne, akkor le kell vakolni.

 

Nagy "szakértő" az a kőműves! Valóban nem köt össze az alap a lábazattal vagy a kerítésfallal. De erre találták ki a vízszintes és függőleges vasalást. Nem véletlenül kell már az alapozáskor a tüskézést megcsinálni, (alapból kiálló betonvasak) elég mélyre és sűrűn leszúrva őket. Ha a vasalás nincs kispórolva és alulméretezve, (pld. egy 40x40-es oszlopba illik beletenni négy szál 10-es betonvasat, természetesen nem egy "csokorban") akkor az szilárdan fog állni. Ugyan ez érvényes a kerítésfalra is. Azt is be kell vasalni rendesen.

 

A vízszigetelés nem a csapódó, hanem a felszívódó nedvesség ellen kell! Nem szabad kifelejteni. Hiánya utólag rengeteg bosszúságot fog okozni.

 

Itt felénk egy kerítést szigetelés nélkül építettek meg. Először ledobta a vakolatot. Kitalálták, hogy akkor barkácsáruházas falburkoló elemeket ragasztanak rá. Most már azok is potyognak lefelé. Soha nem lesz tartós a rajta lévő burkolat, akármilyet is tesznek rá.

Előzmény: Cece20 (3678)