Magdolnna Creative Commons License 2020.09.15 0 0 2476

A szolnoki Reptár – repülőmúzeum – igen különleges hely, már a méreténél fogva is, ugyanis a fedetlen terület 60.000 m2, a fedett 4.500 m2. Fiúknak, férfiaknak, a repüléstörténete, haditechnika, légvédelmi technika iránt érdeklődőknek egy hatalmas játszótér.

Csak néztem elképedve azt a sok vasat glédába állítva, millió adattal, évszámmal, teljesítménnyel ellátva a tűző napon, meg néha a fülemben megjelent a sugárhajtás süvítő hangja. Nekem az 1800-as évek közepén épült és frissen felújított indóház tetszett ebben a környezetben leginkább, ehhez egy nagyon modern csarnok épült, itt volt kiállítva egy híres és hírhedt II. világháborút megjárt Messerschmitt és Spitfire gépek 1-1 darabja, lengyel múzeumból kölcsönbe. Maguk a vasak nem voltak szemfényvesztők, inkább a hírük. Bent olvastam, hogy ezen a területen tervezték a Vasúttörténeti Park kialakítását, ami végül is a Tatai úton valósult meg.

Sok interaktív játék, szimulátor, katonai akadálypálya teszi színessé és változatossá az ott tartózkodást, ám azért magam vágyából biztosan nem mentem volna. Finomat ebédeltünk, kis vicces elnevezéseket kaptak az ételek, mint berepülő pilóták, kispilóták, elfogó vadászok étke.