Senor Creative Commons License 1999.08.05 0 0 67
Az orvosnak is ember, tehat legalabb akkora lelke van mint barkinek. A problema nem ott van, hogy rossz a kepzes vagy kis hazankban az atlagosnal bunkobbak a feherkopenyesek.

1. Kaosz az egeszsegugyben. Az orvos altalaban nem orvosi feladatokat csinal.
Sot az eu-ben dolgozok sem azt csinaljak, ami elsodlegesen a feladatuk. Pl. a munkaido 50%-t is kiteheti az adminisztracio a TB iranyaban. Ha felirsz egy receptet, akkor mar csak azt nem kell ledokumentalni, hogy mit evett legutoljara az illeto stb. A nover nemcsak apol, hanem takarit is, esetleg titkarnokent is besegit az adminisztracioban stb. A korhazaknak
joval tobb beteget kell "porgetniuk" mint nyugaton (1 orvosra is tobb jut), mert egy betegert sokkal kevesebb penz jar. Emellett meg "zavaro tenyezokent" ott vannak a betegek is persze. Ezt csak ugy lehet lerendezni, hogy estig dolgozol (ekkor van ido esetleg beszelgetni veluk a korhazban stb).
2. Mindezt csinalod a havi 8-10 ugyelettel (ami 36 oras melot jelent egyhuzamban -azaz reggeltol masnap du-ig), a netto oraber 72 Ft.
3. A szervezetlenseg miatt egyszerre 5 beteg szol hozzad, egyik receptet akar, a masik igazolast, a harmadik ilyen pecsetet (persze ezt mind leadminisztralod) es mosolyogsz, kedves vagy, probalsz egyutterzo lenni stb.
4. A boritekdolog ketoldalu, egyreszt
nem lehet szamuzni a betegek agyabol.
Masreszt, ha 40000 Ft-bol nem akarsz igenytelenul elni akkor neha elfogadja az ember.
5. Emellett nekunk is lehetnek rossz napjaink, gondjaink stb.

Osszefoglalva az en szemszogembol elsosorban az eu kaotikus rendszere okolhato a problemakert es nem elsosorban az orvos szemelye.

Udv: Senor