RnD Creative Commons License 2020.09.11 -2 4 146

Alba FKC – Dunaújváros: 23-21 (10-12)

 

Mindkét csapatban vannak ígéretes fiatalok, és ezen a mérkőzésen többen bizonyíthattak is. Persze csak azok, akiket az edzők pályára küldtek. Vágó Attiláról már tudjuk hogy ilyen szempontból ’óvatos duhaj’, az első bajnokin nála a fiatalok leginkább a kispadon üldögéltek. Ha Bulath Anita nem sérül meg, Román Dorina a Fehérvár ellen aligha kapott volna majdnem félóra játékidőt (a Szombathely ellen szinte csak hetesekre küldték be). Sziráki Bogi továbbra is a padon ült, Nati fent volt úgy negyedóráig de ezalatt rá sem nagyon néztek a többiek (ami azért is feltűnő, mert Kazai Anita balszélen teljesen be van vonva a játékba, de Nati valamiért nincs…) A jobbszélen Mihály Petra csak a negyvenedik percben állt be, és ezt rögtön meghálálta, mert három gólt lőtt, nem is túl jó helyzetekből (3/3). Előtte Horváth Gréta ugyanitt 0/2-ig jutott... (Petra több meccset is kihagyott sérülés miatt és ma játszott először, de ez a pályán kicsit sem látszott.)

 

A Fehérvár csapata viszont két fiatalnak köszönheti a győzelmet, mondhatnánk, és ez nem is lenne túlzás.

 

Úgy kezdődött hogy Utasi Linda beállt negyedórával a meccs vége előtt, szinte hidegen a kispadról, de ez legkevésbé sem zavarta. Mindjárt lőtt egy szuper átlövésgólt középről, aztán adott egy nagyon ügyes asszisztot faultból a hatosról - két újvárosi játékos mellett - jobbra Bardi Fruzsinak, a beállónak, aki leforgott a védőjéről és betalált.  Majd egy majdnem egészpályás gólt lőtt az akkor még éppen üres újvárosi kapuba, nagyjából az utolsó pillanatban amikor ezt még  lehetett (a Fehérvár tv kommentátora fel is kiáltott hogy ’nem kell rálőni…’ de nem lett igaza…..). És ha ez még nem lenne elég, nem sokkal később balkettőből szinte helyből felugorva még egy klassz átlövésgólt is láttunk tőle. Így sikerült fordítani alig kilenc perc alatt 15-16-ról 21-18-ra, Utasi Linda három góljával és egy gólpasszával.... Ezt követően Afentáler Sára is betalált felkanyarodás után átlövésből és ezzel meg is lett a meccs (57. perc 22-18). És ezt a 7-2-es sorozatot a Fehérvár nagyrészt két fiatal játékosnak köszönhette.

 

Utasi Linda igazán összetéveszthetlen az NBI-ben, most múlt húszéves és tud mindenfélét: átlövéseket, betörésekből gólt, asszisztokat, egészpályás passzokat, indításokat és indulásokat - viszont soha nem lehet tudni hogy most éppen mit vesz elő ezek közül. Ilyen szempontból kiszámíthatatlan, nehéz rá előre készülni. De persze ez ’lazaság’ is, mindent könnyedén, teljesen spontánul valósít meg a pályán, ennyiben még junior játékos ő, de ha így folytatja sokra viheti (Mondjuk a 2000-es korosztályunk olyan szuper h a junior válogatottba sosem került be, csak legutóbb egy felkészülési tornán, de így is valószínűleg ő lenne Kácsor Gréta helyett a balátlövőnk decemberben a vb-n, ha Grétát felvinnénk a felnőttekhez.)