morpet Creative Commons License 1999.08.05 0 0 659
Hali! Jó rég írtam utoljára, a múlt héten csak a DM klubra jöttem fel a Velencei-tóról, most viszont már nem bírtam internet nélkül, úgyhogy ismét itt. A Shape-ről nem akartam írni, de ha már ennyi vélemény volt a koncertről íme az enyém RÖVIDEN: szerintem profi volt a színpadkép, és nagyon tetszett a dob. A Gyengédenre az első sorban tomboltam. Messze-messze kiemelkedik ez a szám a többi közül. A Mint a fény és a Hajnal fényei unalmas volt: túl hosszú, lassú, kevés énekkel. A Léted éneke jó szám lehet, már amennyire ezt egy koncert alapján meg lehet ítélni. Az Icnógúd merész probálkozás volt, de ezúttal kellemesen csalódtam Ádám hangjában.
Nagyon tetszett, hogy ilyen sokan voltak a klubban, de még jobban, hogy SZUPER VOLT A ZENE. Már kezdett elegem lenni az utóbbi klubok RTL Zwei-os - Emtívís Singles Touros hangulatából, és akkor... Stories Of Old, Clean, és megannyi nagyszerű, ám a HDMFC-ben annál ritkábban játszott szám. Sajnos 4 előtt eljöttem, pedig ilyen jó hangulat ilyen jó számokkal rég volt. Remélem, 20-án is ilyen jó lesz!
Strange: nagyon jók az írásaid, várom már az első magyarországi koncertet. Arra azért kíváncsi vagyok, hogy hogyan lehetett ilyen viszonyok mellett akár 8000 nézőt is kicsalogatni a Volán pályára. Ami a 101-es Klub honlapját illeti, az nem egészen az én honlapom. K. Zsolt honlapja az valójában, én inkább csak megvalósítottam, a tartalmi dolgokba nekem nem volt kedvem és időm beleszólni. Amiket írtál, az mind igaz, majd kijavítom.
Ha már itt tartunk, Uselessnek volt némi vitája a 101-es Klub honlapjával, és egy olvasójával. Kíváncsi lennék a topic véleményére ezért az alábbi kérdésben: Mit jelent magyarul az, hogy "It's No Good"?
Sokat írtam már de még valami: disp "lekezdőzte" a Populart (07.27.). Nos, ők azért már elég rég óta zenélnek, nyugodtan nyilváníthatnak véleményt akár egy 15 éves (miért pont ennyi?) háttérrel rendelkező zenekarról. Az már szubjektív véleményem, hogy a Popular nemcsak egy messze kiemelkedő színvonalú magyar zenekar volt, de nyugodtan összehasonlítható zeneileg akár a DM-dal is. Persze sok ötlet vezethető vissza a DM-ra a Popular zenéjében, de egyedi hangzást alkottak, és zenei színvonalban két DM albumot (Violator, SOFAD) leszámítva nem beszélhetünk lemaradásról. Persze dolgoztak is a lemezen 5 éven át...
Norbi hangja személy szerint nagyon tetszik, koncerten is. Azt viszont hüledezve olvasom, hogy Dave hangja 93-tól lenne igazán jó. Szerintem mindig is nagyon jó volt Dave hangja, de 93 óta egyre gyengébb. Stúdióban még mindig gyönyörűen énekel, de már a Devotional Touron is voltak problémák a hangjával. A tavalyi turnén pedig igen hamisan énekelt. Persze elnézzük neki meg minden, én is hallgatom rendszeresen a KROQ rádiós koncertfelvételt, de azért bevallhatjuk, a drog eléggé tönkretette Dave egykor nagyon tiszta hangját is. Vita?
Amúgy üdv minden új és visszatérő és itt tartózkodó topic-olvasónak!