Sziasztok!
Gondoltam leírom a tapasztalatom, hátha segít valakinek. 2020 augusztus elején adtam be a jelentkezésem, és rá pár napra már csörgött is a telefonom, a megadott határidő előtt.
I. Tesztírás
Augusztus végén volt a tesztírás, ahol, körülbelül 10-en voltunk. Kellemetlen volt, mert bár időben elindultam, nem találtam meg az épületet. Készségesen útba igazítottak, de mire oda értem, lemaradtam a bevezetésről, így rögtön jött a teszt. Az első pár kérdés egyszerű volt, volt egy csomó oldalon keresztül szabályok, és azok alapján határozd meg az aznapi dátumhoz mettől meddig jó a havi, félhavi, stb. bérlet, jegy ( ami km-től is függött, hogy menettérti-e, stb). Itt egy példa.
A 30 napos bérlet az érvényesség első napját követő hónap azonos napját megelőző nap 24.00 órájáig érvényes.
A bérlet ettől: eddig: lesz érvényes.
Persze a dőlt rész el lesz rejtve egy csomó szöveg alatt, de csak értőolvasás szükséges hozzá.
Ezután nehezedik, de ugyan így forrásból kell dolgozni, de specifikusabb lesz. Különböző hangjelzéseket írnak le, ismertetik, hogy mikor kell használni, és mi a jele. Majd kérdések jönnek, hogy érted-e azt, amit olvastál. A legvégén vaktérkép, Csak megye és székhely, illetve szomszédos országok.
Miután megírtuk a tesztet, megkellet várni, hogy kijavítsák. Ez számomra gyötrelmes volt. :D Itt három embertől sajnos rögtön búcsúztunk.
2. Interjú
Ez a tesztírás után volt rögtön, az, aki íratta a tesztet, és egy nagyobb rangban lévő MÁV-os férfi tartotta. Egyesével mentünk be, itt a szokásos kérdések voltak, miért jöttem ide, miért pont vezető jegyvizsgáló stb. Viszont, elárulok egy titkot. A jegyvizsgáló egy szabálykövető embernek kell lenni. Azért van a vonaton, hogy betartassa a szabályokat. Mikor beléptem az interjúnak helyet adó szobába, a hátizsákomat leakartam rakni a székem mellé a földre, de rám szóltak, hogy tegyem az asztalra. Ez bizony egy teszt, vajon megteszem-e, vagy érvelek-e azon, hogy a táskám nem való asztalra?
Miután végeztem, mondták, hogy telefonon értesítenek.
3. Orvosi
Labor: vér és vizelet
EKG
Fül-Orr-Gégészet
Szemészet
Hallás vizsgálat
Pszichológia
Az első ötben nem tudok segíteni, vagy megfelelő az egészséged vagy nem. A pszichológiáról pedig annyit, hogy meglehet bukni. Nem egy ember bukott meg, és ha egyszer megbuksz, nem mehetsz még egyszer. Egyszerű a dolgod, kövesd az utasításokat, és ne csinálj semmit magadtól. Pl. a táska az interjún. Itt is meg van ez a teszt, gyanítom, hogy pszichológus tanácsolta nekik. Egy srác késett, és bekopogott, mikor több helyre is ki volt írva, hogy ne kopogj. Ne késs. Hárman mentünk időben a hétből, sokkal másabban álltak hozzánk, mint a többiekhez. Szívás? Igen, de ha beakarsz jutni, akkor légy nyugodt, kipihent, alázatos, mosolyogj, és tarts be a szabályokat. Ne érts félre, nincs sok, és nem spártai a hangulat, sőt, én nagyon élveztem, de észben kell tartanod, hogy miket kért.
Ezután a leletekkel el kell menni a dokihoz, és ő kiértékeli. A súlyod még tényező lehet, hiába van minden leleten csillagos ötös. Ha mindez megvan, bent vagy.
Sok sikert!