laci 59 Creative Commons License 2020.09.10 0 0 72265

Sziasztok Márkatársak !

A Kuga1,5 ecoboostban 12.000 km van. Első kötelező sem volt még.  A korábbi gond : 45 - 50 km /h között 4. vagy 5. sebesség normál gyorsításnál  1-2 másodperc vibráció megmaradt kb. 1700 - 2000 ford/percnél. Felette később nincs gond.   Szervízben azt mondták ez normális, mert éppen akkor nyit a turbó. !?

 

Most van egy új jelenség. Kizárólag az állandó sebességet megtartva, 2000 fordulattól már jól hallhatóan, tompa,  monoton ütemes kopogást hallok elől, pld. megtartva a 80 kmh -t 90kmh -t 100kmh - t  Ha leveszem a lábam a gázról ez a hang azonnal, mindig megszűnik, ha pici gázt adok és újra megtartom az adott sebességet,  újra hallom.  A sebesség növekedésével a kopogás üteme is gyorsul. Tehát amikor megtartom az adott sebességet ! Negyedikben, ötödikben, hatodikban is csinálja . Nagyon zavar. Eddig ez nem volt. Fontos hogy álló autónál teljesen zajtalanul szépen pörög a motor, minden fordulatszámon. Álló helyzetben akkor is zajtalan a motor forgása amikor megtartok egy állandó fordulatszámot. Ha a kocsi bármilyen sebességben van és gáz nélkül gurulok az úton  - tetszőleges sebességgel - akkor zajtalan, üresben gurulva is.  Lehet ez a kettős tömegű lendkerék hibája, új autónál ? Vagy azt álló kocsinál is hallanám túráztatáskor ?

 

Elvittem a csepeli Fordba, ahol készségesen beültetett a szervízvezető egy autószerelő szakit mellém. A gyorsforgalmi úton próbáltuk ki a kocsit.. Dugó lévén nem tudtam folyamatosan tartani a 70 -80 km/h sebességet így kevésbé volt hallható számára a zaj. Autópályára nem tudtam kivinni mert nem volt időm.

Annyit tanácsolt, hogy használjam tovább és ha erősödik a zaj, vigyem vissza. Félek hogy nagyobb galibát is okozhat. Mindenképpen visszaviszem és tájékoztatlak Benneteket is a fejleményekről.  Van ilyen gondja valakinek Köszönöm szépen.