Samubá
2020.09.09
|
|
0 0
86707
|
Az Artis pro, mivel nem tudjuk a talajba keverni de a talajban lévő rovarokra hat, ezért a gyepen be kell öntözni.
Mennyi vízzel? Legaklább 5mm kell de jobb, ha 10mm adsz neki. Abból lehet kiindulni, hogy az 1mm víz az 1m2 területen egyenlő 1 liter vízzel, és ez az átlag talajt 1cm mélyen áztatja be. Most 5mm öntözéstől 5cm beáztatást várhatsz, de ha a gyökérzónát akarod beöntözn, akkor jobb a 10mm vízadag. Az hogy meddig működjön az öntöző berendezés attól függ tehát, hogy mennyi idő alatt megy ki a javasolt vízadag. Érdemes bemérni égy csapadékmérő felállításával. https://www.obi.hu/homerok-meroeszkoezoek/obi-esomero/p/1097484 Én ilyet használok.
Én csináltam azt, hogy előtte adtam 5mm vizet majd permetezés és ismét 5 mm. Ez azért volt jó mert a víz felhozta a rovarokat gyökér felszíni zónájába és hamarabb ellérte őket a gomba. A Beauveria gomba kissé lassú hatású mert leállítja a rovart de nem pusztul el csak később. Egy hónap múlva lehet ismételni, ha még vannak élő kártevők, de a spóráik elég sokáig el vannak a talajban, egyébként úgy negyed évente volt a javaslat az ismétlésre. |
Előzmény: Tomo75 (86703)
|
|