becherovka83 Creative Commons License 2020.09.08 0 0 27014

Nem a spórolásról van szó, de ha bélelt tárolóba rakom és lefedem a forralások idelyére, akkor azzal addig sem kell foglalkozni. Egyszerűbb is így talán. Igazából a 3 lépcsős dekokciónak értelme valóban nem sok lehet, főleg a mai maláták esetében, de úgy voltam vele, hogy első körben kipróbálom a hagyományos verziót. Ti hogy tapasztaljátok, sok különbség van a sima infúziós cefrézéshez képest? Itt nem is annyira a kihozatal, sokkal inkább az íz érdekelne. Illetve alap maláták esetében, ha csak 10-20 percig forralom a kivett részt, elkerülhető a túlzott sötétedése a sörlének? Max arnysárgára szeretném, így még a bécsi és a müncheni malátán is vacillálok, hogy merjek e tenni bele 5-5%-ot.

Előzmény: kardosur (27013)