edesviz Creative Commons License 2020.09.06 0 0 22456

Kedves olvtárs.

 

A 18 leányvállalatot magába tömörítő, ismeretlen valós tulajdonosi hátterű, cégbírósági bejegyzések szerint ír hátterű SCD Group a 2000-es évek elején kezdett nagybevásárlásba a Balatonnál. 2003 és 2005 között egymást követően vásárolta fel a három legnagyobb balatoni szállásadó céget:  a Siótour Rt.-t, a Balatontourist Rt.-t és Zalatour Kft.-t a magyar államtól, illetve a megyei önkormányzatoktól. A szinte valamennyi Balaton körüli kempinget és több szállodát is magába foglaló csomag még 10 milliárd forintjukba sem került. Viszont vállaltak összességében 100 milliárd forint értékű fejlesztést, beruházást, több milliárd forint kötbérfizetés terhe mellett. Jöttek a gigatervek és az ígérgetések, hogy néhány év alatt teljesen átépítik, modernizálják az egész Balatont, amiből aztán természetesen nem lett semmi. A két fő privatizáló Medgyessy és Gyurcsány volt, az ő miniszterelnökségük idején került magántulajdonba, sőt, külföldi kézbe a Balaton-part. A cégcsoport külföldön bejegyzett anyacégének valós tulajdonosaira sosem derült fény.

 

Övék lett ezen felül Aliga, OTP üdülő Szemesen.Oda lakóparrkot építettek.

Továbbá pl baloldali tulajdonba került A fűzfői Nitrokémia vitorlástelepe, potom 300 milláért, felújítás nuku, ára ma 10 milla de euróban, plusz egy telek 185 millió forintért.  Erre a telekre bevásárló központot akarnak építeni, de nem kaptak felmentést, azért ilyen olcsó. Ugyanis ez is benne volt a 300-ban. Nem volt tőkéje semmire se.

 

Ja még egy a veszprémi pártbizottság illetve jogutódja Csintalan et kb 2000 ig szarakodott 85-től egy de lehet, hogy 80-tól egy Almádi vízparti telekért, még a végén a legfelsőbb bíróság is elküldte keletre.

 

A zamárdi kemping egy pici sarkát kapta Megyó.  No azért teleknek nem is rossz. Főleg úgy házat is építettek neki..

 

A strandjaidra, kevesebb partszakasz fizetős, mint a szabad. És akkor még a természetvédelem alatt levő partokról nem is beszéltünk.

 

Nem tudom te mit szoktál csinálni, ha strandra mégy. Az általam ismert embereknek ha kicsi, akkor játszótérre van szükségük, ha nagy, akkor sporteszközökre, sportterekre. Azaz kell homokozó, libaúsztató, mászóka, és lehetnek modern cuccok is.  Legyen hinta, kötélmászás, nyújtó, gyűrű, korlát, pályák röp, kézi, tollas, strandfoci,...-ra.  Ezeket rendbe kell tartani

 

Vagy csak a pokrócodon aszalódsz, bámészkodsz, is iszod a sörödet? Oszt hugyuzz a vízbe.

 

Szóval, ha ma vki azt mondja, hogy kinek honnan van valamije, akkor, vagy meg volt régről, vagy az SCD- csődből vásárolták.

 

 

 

 

 

Előzmény: smith (22452)