skoumi Creative Commons License 2020.09.05 0 1 21317

Ha van okostelefonod, leöltve a bilkiongraves alkalmazást közkinccsé tudod tenni a temetőt.

Az alkalmazással lefotózod a sírokat.

Beregisztrálsz a billiongraves.com honlapon (ingyenes). Megnézed, hogy rajta van-e némediszőlői öreg temető (nagyobb összeget fel mernék tenni rá, hogy ha más nem fotózta le, akkor nincs). Létrehozod a temetőt az oldalon (hely megadás, GPS kooridnáta megadás (amit Google Mapsről tudsz leolvasni), határok berajzolása stb.). Ezt akár most is meg tudod tenni, s mire fotózol “el lesz fogadva”.

Ha megvan a temető, re el is fogadta az oldal (ez 24-48 óra a létrehozástól), a telefonos alkalmazásban elvileg a képek mappája a tető neve lesz. Ha előbb fotózol, mint ahogy a temető létre lenne hozva, akkor vagy “nem a temetőben” vagy a legközelebbi falusi temető lesz látható.

Feltöltésnél vagy jó helyre rendezi, vagy utána képenként át kell állítani a megfelelő temetőre. Ha le is indexeled, akkor még többet tettél a közösségért :), de mások is indexelhetik.

Én már legalább 40 temetőt, köztük régieket tettem fel a térképre - sok kicsit teljesen lefotózva. A nagyobbaknál a célzott keresésen túl szoktam lőni még legalább 20 képet, hogy biztosan legyen a temetőből kép a bilkiongraves-en, motivációs céllal mások számára.

Előzmény: Matirko1 (21284)