Astrojan Creative Commons License 2020.09.04 -1 1 1605

Mitől lenne gondolati konstrukció a graviton? Ráadásul nem is én találtam ki. Legfeljebb tulajdonságokkal ruháztam fel, ő a leganyagibb anyag, az anyag elemi építőköve és mozgatója, az elemi energia kvantum. Ez az ami létezik, mert ő alkotja az anyagot és csak elektromos töltések kellenek hozzá. Ezek ketten alkotják a létező világot, semmi más nem létezik a természetben, ők az anyag. A fogalmakat meg mi alkotjuk. Most akkor a gyengébbek megkérdezhetik ezredszer, hogy akkor távolság sem létezik? Meg idő sem létezik? Sebesség sem létezik? Tér sem létezik?

Nem. Ezek fogalmak, amik nem léteznek. Ami létezik az a graviton és az elektromos töltés kvantum.

Erre jössz te, hogy az anyag gondolati konstrukció. Ehhez azért kell némi csökönyösség nem gondolod?

Most azért mert te nem számolsz vele, nem láttál még olyat és el sem tudod képzelni, az nem jelenti hogy nincs olyan. De van. Ki is mutatták már, spinonnak nevezték el, mert nem tudták, hogy ő a graviton, az elektron spin tulajdonságáért felelős elemi részecske.

A proton spin tulajdonságáért is ő felel csak ezt még nem tudták kimutatni, de veheted jóslatnak. A graviton tükörképi párja van a protonban. Neeem, nincsenek benne kvarkok, hiába lapozod a wikipédiát.

Előzmény: construct (1598)