Tamska
1999.08.02
|
|
0 0
134
|
Magyar kontra külföldi bor témában: A hét végén voltam Bécsországban és "kénytelen" voltam bemenni egy borüzletbe. Őszintén mondom le voltam sújtva. Egy üveg hazai bor nem volt, még Tokaji sem. Amúgy ettől még nem kéne, hogy összedőljön a világ, hiszen ha végiggondoljátok az utóbbi öt-tíz évben fejlődött ismét megfelelő szintre a hazai borkultúra innen egy kis marketing munkával könnyen be tudunk jutni az elismert nemzetközi élvonalba. Elég ha csak annyit mondok Cserszegi Fűszeres ami az év külf.-i bora volt azthiszem Angliában (valaki javítson ki ha rosszat írtam), illetve egyre másra hallani, hogy egy-egy villányi bor ilyen-olyan jól szerepelt valamerre a világban stb. Szóval a borok úgy tűnik jók a piacot azonban meg kellene dolgozni.
Gombás tojásrántotta: csatlakozom az előttem szólóhoz Szeremley féle Olaszrizling a Szent Orbán pincészetből.
Az utóbbi hetekben egyre többet gondolok a következőre: minden héten legalább háromszor iszom max. egy-másfél deci valamiyen bort, és néha már várom, hogy este legyen, hogy a kedvesemmel beszélgetve poharazgathassam az aktuális palack tartalmát. Kezdek komolyan beszarni, hogy alkoholista leszek. Ti hogy vagytok ezzel? |
|