FERENSZ Creative Commons License 2020.09.02 0 0 2220

Greenlight Ford Falcon XB „Mad Max – Interceptor”:


Anno megkerestem a Greenlight-ot – látván hogy rágyúrtak a filmes irányvonalra – és noha tudtam hogy lesz a Mad Max Ford 1:43-as méretarányban, de anno ajánlottam még nekik párat.
Pl a filmből a többi változatot, pl mindhárom üldözőt, mert a két srácé kis villogós volt, Bubukáék járgánya nagy villogós volt de PURSUIT felirattal, Max-é pedig nagy villogós INTERCEPTOR felirattal – korábban láttam is eBayen valamilyen műgyanta modellben persze 20 rugó körül, de mondanom sem kell hogy így is vitték mint a cukrot – a fekete menekülő járgányt, a második részből a többi példányt – a kamion is jó lenne, bár erre csekély esélyt látok – a Robotzsaru Ford Taunus példányát, a Fantom (Charlie Sheen) road movie-ból a futurisztikus járgányt, Packard Corvette-jét, a fehér majd későbbiekben már piros Dodge Daytona masinát, a sárga Firebird-öt, pl a Terminator-ból a Dodge Monaco rendőrautót (ezt azóta már beszereztem, noha James Bond-os kiadásban is van) valamint a szürke Ford majd a későbbiekben a szürke Cadillac, fekete GMC pickup amivel menekülnek az alagútban, a Terminator 2-ből a vontatós kamion amivel a T-1000 leugrat, a T-1000-es rendőrségi Caprice példánya (hamarosan érkezik is majd a gyártó kínálatában), meg ilyesmik…szóval a lehetőségek adottak.
De mégis a Mad Max 2-ből – tudom most az 1-ben vagyunk – abból is ki lehetne hozni még pár járgányt.


Viszont most azt kell mondanom hogy sikítok….hogy jó, vagy rossz értelemben?
Mindjárt kiderül.


Nekem az első film kevésbé tetszett mint a második, mert számomra – talán viccesen hangzik – túl barbár volt, noha pont ez volt a cél.
A második rész meg már nem barbár volt, hanem elszabadult poszt apokaliptikus világú, szóval még barbárabb :D
De azt imádtam az elsőben hogy Bubukáék Falconja csatt, aztán mennek tovább, aztán megint csatt, a kocsi eleje már nincs is, de még beindul, kerregve megy a ventilátor, de még mindig üldöznek :D
Ezen mai napig jót derülök :D


No akkor lássuk.
Elől olyan amilyennek lennie kell.
Sárga csíkos lámpák, alul ködlámpás lökös, a motorblokk is szépen megvan csinálva.
Az első kerék után oldalt ott a felségjelzés.
Belülre kapott egy kék villogót, ez nagyon jópofa :D
Mindkét oldalon a hátsó kerék előtt négy kipufogó.

 

 


És most jön a fekete leves.
Kitaláljuk?


Nos igen, a hátsó lámpák.
Elcseszték…..elintézték egy sima…..rohadt……kib.szott……egyszerű pirossal.
Nagy dolog lett volna megcsinálni rá középen egy sárga kialakítást.
Szóval nem értem.
Hogyha az A-Team GMC-nél megtudták csinálni hogy ott kihagyják fehérnek, ennél már nem tudták megcsinálni sárgára a középső részt?
Szánalmas…
Ezzel sajnos inkább játék benyomását kelti, eme kis hiányzó fontos kialakítás nélkül.
De nem csak ez van.
Hátul az oldalsó jelzés sem stimmel, ugyanis felcserélték.
A filmes kocsinál fent volt a piros, alul a sárga, míg a modellen pont fordítva.
Szóval Greenlight……megvolt az elképzelés, sikerült is megvalósítani, de elcsesztétek….
Ezért olyan pipa tudok lenni és annyira ki tudok akadni hogy na…
Ugyanis egy autónál fontosak a részletek, de egy filmes kocsinál főleg…
És ha még kínával is legyártatva – személyem szerint – nem megengedhető a hiba.
A gyűjtő elvárja hogyha már nem egy szokványos modellt vesz, hanem egy filmes példányt, akkor minden úgy és ott, és annyiszor ahányszor, és úgy legyen, ahogy a filmes kocsin is volt.
Ennyi.


Elő is kaptam hát az AutoArt Mad Max 2-es változatomat hogy lőjünk egy közös képet és egy rövid kis összehasonlítást rittyentsek róla :D


Persze a második részben már nem volt lökös része – gondolom Max leszerelte a jobb légellenállóság miatt, lévén minden csepp üzemanyag számít :D
A motorblokk ugyanúgy szép – vagy azt is lehetne mondani ugyanaz – csak persze az AutoArtos változaton kiemelve a meghajtós rész.

 

 


Viszont volt egy két érdekesség.
Az egyik az, hogy csak most vettem észre a „bestmoviecars” oldalon hogy Max családjáról volt egy kép a kormánya közepén :D


(https://bestmoviecars.com/all-cars-in-mad-max-1979/)


De a modellemmel kapcsolatban is van kis érdekesség – mármint az AutoArt-os példánnyal – hogy ott van egy fej a műszerfalon :D


Itt hátulról pedig jól látható az elbaszott lámpás kialakítás a Greenlight példányán, valamint oldalt a felcserélt piros-sárga jelzés.
Szóval tökéletes……lehetett volna.
Gratulálok (nem jó értelemben)


De legalább öröm az ürömben – ha már nem lett tökéletes – hogy nem volt drága :D


Később aztán, pár modellemen aminél szintén ilyen sima piros lámpa van - pl retrósok - vagy a már említett fehér Vw Golf aminél el volt rontva, nekiálltam és szépen megcsináltam.
Ugyanis be tudtam szerezni egy sárga Stabilo tollat amivel láttam hogy az egyik kollega kreálgat, de mivel azt nem lehet külön kapni, egy szettet kellett miatta megvennem, viszont nagyon jól bevált, az eredmény magáért beszél.
Természetesen a legnehezebb a lámpa felületén a feketés keret részt volt megcsinálni, de sikerült.

 

Előtte (gyárilag):

 

Utána (feljavítva):