valimami Creative Commons License 2020.09.01 0 0 81654

Jó reggelt! Na az éjjel esett rendesen. Reggelre a leandereim a földön, gondoltam is Rád, bár lehet hogy felétek egy csepp se esett :-) Csak bukóra hagytam az ablakot, különben bever az eső, de most csak a függöny állt vízszintesen, majdnem feltapadt a szoba plafonjára, olyan hülye szél volt. Dörgött, villámlott, Baba meg békésen aludt az ágyában, nem érdekelte.

 

Igen, ez a suli dolog nehéz kérdés. Rendben, hogy megoldható interneten keresztül a tanítás, de az kevés. A szülők nem tudnak otthon maradni a gyerekekkel. Így viszont elég egy beteg gyerek az iskolába. Aki nem mutat tüneteket, az is hazaviheti a vírust, vagy útközben fertőzi meg a járműveken az utasokat. Aztán viszik a nagyihoz, aki nem tudja megállni, hogy ne ölelgesse meg a kisunokáját.

 

Igaz hogy ma "csak" 118 új beteg van, de sokkal kevesebbet teszteltek, mint az elmúlt napokban, így kevesebb emberről derülhet ki, hogy beteg. Az első hullám idején egyetlen egyszer volt, hogy egymás után 3 napig 100 felett volt a napi új betegszám. Most meg 5 napja, és nem kevéssel haladja meg a 100-at. Az emberek túlzottan lazák, ezt csak segíti, hogy semmi szigorúbb intézkedés nincs. Azt mondják azért, mert már felkészült az egészségügy a betegek fogadására. Van 20 ezer lélegeztető gépünk, amiből 7-et már használnak is koronára. De jó!

 

Igaz, hogy a Blikk című szennylap cikke, de pontosan megadja a forrást, érdemes elolvasni:

https://www.blikk.hu/eletmod/egeszseg/koronavirus-jarvany-reprodukcios-rata-iskolakezdes/nskc9bm

Előzmény: kaschka (81653)