RnD Creative Commons License 2020.09.01 -1 2 26

KÜLFÖLDI  JÁTÉKOSOK 2020/21

 

Az idei viszontagságos év pozitív hozadéka hogy jóval kevesebb lett a légiós az NBI-ben – mondták többen a nyár elején. De ebből aztán nem lett semmi: a külföldiek száma az új szezonban 7-tel kevesebb mint korábban (márciusban 61-en voltak, most szeptemberben 54-en), ez minimális különbség. Az Érd összeomlása egymaga 6 légióst tüntetett el, de ha őket kihagyjuk az összehasonlításból, kiderül h a másik 13 csapatban tavaly is, idén is gyakorlatilag ugyanannyi külföldit találunk (55-öt illetve 54-et).

 

-- A légiósoknak több mint a fele (29-en az 54-ből) az első négy csapatban játszik, közülük is 21-en Győrben és Siófokon (39%). Az NBI tíz másik csapatában 25-en vannak csak, bár nem egyenlően elosztva.

 

-- Ezzel szemben az alsóházban a légiósok szinte teljesen eltűntek (14-en voltak, 5-en maradtak). A NEKÁ-ban és Érden nincs egy sem, Fehérváron van egy kapus és egy jobbátlövő, Békéscsabán egy beállós és két átlövő (egyikük sérült, a másik meg féléve még junior korúnak számított).

 

-- Különösen érzékeny pontnak számítanak a fiatal külföldiek, sokak szerint nem nekünk kellene őket felépíteni h aztán majd egy másik ország válogatottjában ellenünk mutassák meg mit tudnak. Ilyen játékos nincs sok, jelenleg heten vannak: három kapus, két balátlövő, egy jobbátlövő és egy jobbszélső. A balátlövők mondjuk eleve hiányposztra jöttek (Jovovity és Petika Tena), a jobblövő Lancz Barbora speciális eset, Kisvárdára meg jobbszélsőt és kapust jóval könnyebb Szlovákiából, a határ túlsó oldaláról hozni, (Duránková, Kondásová) . De a montenegrói válogatott Babovic helyett azért tényleg lehetett volna találni a saját kapusaink közül valakit.

 

--Érdekes lehet az is ki melyik poszton játszik. Mint ebből a táblázatból kiderül, balátlövőben továbbra sem állunk jól (13 légiós) és a kapuban is soknak tűnik mindjárt 11 (igaz, az ETO három  külföldi kapusa is tehet erről…) Balkezes szélsőből és lövőből azonban nincs sok, persze jó balkezeseket külföldről sem könnyű szerezni.