amatőr2 Creative Commons License 2020.08.31 0 0 3673

Sziasztok,

 

20 éve "épített" zárt gyalult deszkás fenyőkerítésem (lucc) felett sajnos eljárt az idő, hiába kentem át 2 évente lazúrral. 

A közeljövőben aktuális lesz cirka 42 m hosszan a csere, az alábbiak jöhetnek számításba:

 

- Vörösfenyő gyalult deszka - ezt elég lenne pár évente valamilyen teraszolajjal lekenni? (10 liter cirka 50 ezer ft. )  Nem szükséges rá lazúr? Megoldanám sajátkezűleg, bár a kenegetésért nem rajongok. :)

 

- WPC - drágább valamivel, de mellette szól, hogy nem szükséges ápolni, így a kezdeti hátrányt hamar "ledolgozza". Magam összerakom ezt is. Nem tudom a valóságban, hogy fogja bírni a forró nyarakat...

 

- Betonelemes kerítés. (előnye a gyors telepítés, viszont az összerakást nem vállalom, 80 kg-os elemeket 2 sérvvel nem emelgetnék :(  Meg igaz, hogy mintás, de nekem picit olyan laktanya feelingje van a mai napig. Ha cég telepíti, ezzel se igazán jövök ki olcsóbbra, mint a wpc-vel, ahol csak az anyagot kell megvennem.

 

- Épített kerítés zsalukőből, ez a leghúzósabb, 10m3 beton alap+ 20m3 a zsalukőbe, ez cirka 800 ezer + a zsalukő. Ha olyat veszek amit nem kell vakolni semmivel azok pedig jóval drágábbak.

 

Vagy épített kerítés Barabás kőből, ez tetszik, csak beton alap kell, viszont nem értem a szisztémát, ha 1,8 magasan kötőanyag nélkül egymásra pakolom a blokkelemeket, nem tud eldőlni, ha van sík beton alapja? 

 

https://www.barabasteglako.hu/termekek/kiegeszito-termekek/antikolt-blokkelem-keritesfalazo-blokk

 

Ha tudtok segíteni pro-kontra érvekkel a döntésben, azt megköszönöm. 

 

Üdv.