Csokis2 Creative Commons License 1999.07.30 0 0 11
Azt azert nem ertem, hogy mi a f..t csinalnak a kornyezetvedok, amikor epp nem tuntetnek. Mert hogy szakmailag felkeszulnenek valamibol, az nem latszik. Eddig kapasbol harom olyan beruhazas jut eszembe, ami evtizedek ota letezik/ett tervezesi szinten, de mindig csak akkor kezdtek balhezni, amikor mar egyenesben volt a dolog, beleoltek egy csomo penzt.
Kezdodott a Lagymanyosi hiddal, ami 80-100 eve tervbe volt veve, a toltes mellett ki lett hagyva az ut helye. Most eppen nem vezet sehonnan sehova, mert az 1-es villamost nem viszik at rajta (arra nincs penz, metrora van?), de ha egyszer majd at is viszik, hova fog menni? Ott a semmiben elvarrjak a veget, vagy elkuldik Budafokra aramot fogyasztani? Egyebkent nem tudom, hogy azzal nem lehetne-e kivaltani a 4-es metrot?
A masodik huzasuk a metro volt, ami ugyan tenyleg tul draga, de ha kesobb is, meg kell csinalni, mar csak a Szabadsag-hid allapota miatt is. Hogy akarjak a forgalmat a felszinen atvinni? Bedeszkazzak a Dunat?
Most ez a harmadik. Legalabb tizenot evvel ezelott lattam terveket (amikor a lakotelep epult), amin az M0 es a leendo M2 is szerepelt, kb. a mai nyomvonalon. Nem szakmai lapokban, mivel akkoriban en elegge kozepiskolas lehettem meg. Tehat aki akkor es ott lakast vett, tudhatta, mi lesz. Lakasvasarlas elott talan meg kene nezni a helyi RRT-t is (most mar mashogy hivjak, de kb. ugyanaz), nem csak fejest ugrani a nagy ismeretlenbe.
Kornyezetvedelemrol meg csak annyit, hogy a multkor elbicikliztem az M0 budafoki szakasza alatt. A zajvedo fal ugy felfogta a hangot, hogy a normal uton 40-nel meno autoktol (rossz az uttest) gyakorlatilag nem lehetett hallani az autoutat.
Bocs, hogy indulatos voltam, de mindig felboszit az emberi butasag es szuklatokoruseg.
Csokis