loading Creative Commons License 2020.08.28 0 0 80336

Kicsit feldúltam magam a saját hülyeségemen, de megpróbálom összerakni az elmúlt 10 év Bukolyi sztoriját, már amennyit én olvastam/hallottam.

 

1) valamikor megcsinálták a Gróf Buttlert, ahová beszált Kovács Gábor, mint tőkéstárs. Elég sok ilyen volt akkoriban (pl. Pók-Polonyi => Kovács Nimród, Árvai és tsa => Sauska K.). Valahogy a dolog vége az lett, hogy a befektető vitte az egész pincészetet, borászatot, stb. 

2) A csavar az egészben az, hogy míg az másik példáknál a szőlőterület is ment, addig itt csak a bérleti/használati joga.

3) A váltás óta a Gróf Buttler borokat nem Bukolyi csinálta. Volt H.Á. utána Benedek P. (őt kifejezettem nem kedvelem, mert akkor borzalmas nagy arca volt a nem sokra), stb.

4) Ezek szerint váltáskor felvásárolt (talán egy kis saját terület is maradt, ami nem a Nagy-Egeden volt) szőlőből elkezdték a borászkodást. Nem rossz, de a korábbiakhoz képest nem is kiemelkedő borokkal. Megjegyzés: még a váltást megelőzően voltak célzások, hogy finom szólva nem bio módon készültek azok a nagy és sikeres Gróf Buttler borok. Őszintén, engem nem zavar, ha jó a bor és nem az van ráírva, hogy bio/természetes, stb.

5) Úgy tűnik, hogy koncepcionálisan van/volt eltérés apja-fia között, megesik az ilyen máshol is. Hogy miként lett 14ha a Nagy-Egeden, amikor az az elmúlt években valami csodahelynek lett beállítva, enyhén utalva a földárakra, nem tudom. Majd Eger környéki topictársak talán leírják.

6) A Bukolyi név jó brand a potenciális fogyasztók többségénél. Most már van bio, természetes, stb. verzió, amelyek mindenképp hívószavak manapság. Éppen időben térnek vissza, hogy ne egy régi, elfeledett brand maradjon. Kérdés az, hogy az apja milyen branddel érkezik?

 

Mint írtam neked, a pinot-ját kóstoltam, ittam. Nem rossz, de nem is kiemelkedő, a végén éretlen meggyes ízzel. Kősziklás és Losonci Pinot-k kedvezőbb árért, jobbak. De azok régebbi tőkékről származnak.

Előzmény: Hepci (80334)