MarK Creative Commons License 1999.07.30 0 0 610
ggeri! Gondolod, hogy 600-700 ember (de remélem, most sokkal több) elfér a kisteremben? Általában a nagyterem tele van, persze csak pont annyira , hogy még mindenkinek legyen egy kis szabad mozgástere "lötyögni", táncolni,...
Strange!
Teljesen jogos a kérdés, ezt már én is soxor kérdeztem magamtól. A rádiók folyton azt mondják, hogy ők nem adhatnak "komolyabb" zenéket, a kocsiban ülő emberke nem a fajsúlyosabb akkordmenetekre vágyik, hanem könnyed, nyári dallamokra... Jó, O.K., végülis ezt még elismerem, én nem vagyok az ilyen zenék ellen, virágozzék minden virág. Nekem csak a mértékkel, az aránytalansággal van bajom. Ráadásul mondjuk egy Sztár Rádiónak pont nem a Danubius-Juventus féle You’re my heart, you’re my soul :-))))) féle sablonokat kéne nyomatnia... Azért még így is a Sztár a leghallgathatóbb adó, de annyi más jó zene is lenne, még csak nem is kell, hogy feltétlenül a DM vonalba tartozzon.
A különböző 80-as évelbeli válogatásokon viszont tényleg ne legyen egy DM. Vannak ugyan az ilyen cd-ken nagyon jó számok (hiszen azért sok kiváló szám született akkoriban - még az ún. "slágerek" is hallgathatóbbak voltak, mint néhány jelenlegi divatzene), de akadnak nagyon gyengék szintén. Szerintem kb. 50-50% lehet az arány. Úgy gondolom, hogy a DM ne szerepeljen egyszámos noname-ek mellett. Pont emiatt (is) DM a DM. Egyébként meg szerintem a Mute nem járult hozzá az ilyen és hasonló ötletekhez (ha ugyan szükséges-e az ő beleegyezésük).