Törölt nick Creative Commons License 2020.08.24 0 3 85927

Nna igen, végülis tényleg nem gáz a közlekedés, ha jókor (értsd: 9-10 óra után és 15-16 óra előtt) indulsz el. Most a köcsög vírushelyzet miatt lehet kicsit szerényebb a dolog, de előtte hidd el, NAGYON durva volt a helyzet előtte. Nap-mint-nap tapasztaltam.

Lassan 50 éve lakom én is itt, az én magánvéleményem az, hogy engem (már) tökre nem érdekel hogy ki költözik ide és ki megy el. Leszarom nagyívből. Mostmár mindegy. Évekkel-évtizedekkel kellett volna létszámstopot bevezetni, vagy legalábbis keményen megszűrni, ki jöhet ide és mit építhet - akkor még maradhatott volna a csendes, élhető, szerethető városka. De ugye nem ez volt a cél a városházán. Ott a bevétel volt az elsődleges szempont - és semmi más. Lehetne sorolni erre a bizonyítékokat napestig.

Az új(abb) beköltözökkel szerintem a legtöbbünknek az a problémája, hogy idejönnek nagy dirrel-durral, és azt hiszik hogy ők fingják a passzátszelet, alkalmazkodjon hozzájuk mindenki. Persze - teszem hozzá gyorsan - tisztelet a kivételnek!

Nem tudom, ez már az újabb generáció hozadéka-e vagy így korcsosult el a társadalom, de azelőtt ha valaki új helyre érkezett, csendben maradt, szépen figyelte a környezetét, és próbált beilleszkedni. Manapság ennek a beilleszkedésnek/beilleszkedni akarásnak szinte nyoma sincs. Ennek fényében nem csoda ha néha "olyan" a fogadtatás...

Előzmény: bigwinnie (85926)